Praktiški patarimai


Citrusinių vaisių marmeladas

Apie 1 litras

Sudedamosios dalys
1,5 kg apelsinų
1 citrina
200 ml vandens
1 kg „Dansukker“ uogienių cukraus
50 ml viskio (jei norite)

Nutarkuokite 2 apelsinų žievelę, kitus vaisius gerai nuplaukite ir nulupkite. Nulupkite ir baltąją vaisių odelę. Vaisius supjaustykite į mažus gabalėlius. Suberkite vaisių minkštimą ir uogienių cukrų į puodą su vandeniu ir virkite 5 minutes. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Įpilkite viskio. Marmeladą išpilstykite į šiltus stiklainius.


Cukruje paskrudintos bulvės

Ištirpinkite keptuvėje šiek tiek cukraus, tada įdėkite bulvę ir šiek tiek pavartykite ją šiltoje keptuvėje. Kai bulvės įgauna gražią šviesiai rudą spalvą, jos yra paruoštos. Patiekite jas kartu su kiaulienos kepsniu ir raudonaisiais kopūstais.


Dovanėlės iš cukraus ant kalėdinės eglutės

„Dansukker“ gabalinio cukraus gabalėliai • kietas glajus • virvutė

Glajumi „suklijuokite“ 8 gabalėlius cukraus ir centre pritvirtinkite perlenktą virvutę. Siūles papuoškite norimos spalvos glajumi, kad suklijuota forma būtų panaši į dovanėlę. Leiskite išdžiūti ir kabinkite ant kalėdinės eglutės.


Kalėdinis likeris

Sudedamosios dalys
100 g džiovintų abrikosų
100 g džiovintų datulių
125 g džiovintų slyvų
1/2 valgomojo šaukšto „Dansukker“ vanilinio cukraus su tikra vanile
1/2 cinamono lazdelės
3 gvazdikėliai
3 juodųjų pipirų grūdeliai
1 žiupsnelis kardamono grūdelių
700 ml degtinės
2 dl „Dansukker“ rudojo stambiakristalio cukraus „Candy“

Sudėkite vaisius į stiklinį indą ir supilkite pusę kiekio degtinės. Uždarykite indą ir 2-3 dienas laikykite kambario temperatūroje.

Vaisius nukoškite. Supilkite likusią degtinę ir cukrų bei prieskonius. Palikite 4 savaitėms nusistovėti.

Nukoškite prieskonius. Supilkite kalėdinį likerį į butelį ir pakentėkite iki Kalėdų.


Kietas glajus

1 kiaušinio baltymas • 400 ml „Dansukker“ cukraus milteliai • 2 šlakeliai acto

Priedai
Kaspinėliai • Paveikslėliai • Sidabrinės arba auksinės žvaigždutės

Dubenyje sumaišykite kiaušinio baltymą, cukraus miltelius ir actą. Plakite masę elektriniu plaktuvu, kol glajus taps vientisas ir standus. Suformuokite širdeles, apskritimus ar kitokios formos figūrėles ir išdėliokite jas ant sviestinio popieriaus. Į figūrėlę įspauskite perlenktą kaspinėlį ir uždėkite paveikslėlį. Figūrėles galima puošti ir mažomis žvaigždutėmis. Palikite, kol sukietės.


Konjako skonio rutuliukai

Sudedamosios dalys
100 g sviesto
150 ml plakamosios grietinėlės
300 g juodojo šokolado
100 ml „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
3 valgomieji šaukštai konjako

Papuošti
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus

mažos popieriaus formelės

Užvirinkite prikaistuvyje grietinėlę ir sviestą. Susmulkinkite šokoladą ir suberkite jį į prikaistuvį. Suberkite šokolado skonio cukraus miltelius ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Supilkite konjaką. Paruoštą masę nakčiai palikite šaldytuve. Sumaišykite šokolado skonio cukraus miltelius ir cukrų. Iš paruoštos konjako masės suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos cukraus mišinyje.


Namelis iš gabalinio cukraus

„Dansukker“ gabalinio cukraus gabalėliai

Kietas glajus
400 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 kiaušinio baltymas
2 šlakeliai acto

Kiaušinio baltymą, cukraus miltelius ir actą išplakite iki standžios masės; patartume naudotis elektriniu plaktuvu. Supilkite į konditerinį maišelį ir išspauskite.

Cukraus gabalėlius „klijuokite“ ir statykite, namelius, pilis, bažnyčias ir t. t.


Pasidarykite kalėdinę eglutę

100 g (100 ml) ištirpinto margarino
3 kiaušiniai
250 ml „Dansukker“ cukraus
150 ml kefyro
300 ml miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis imbiero miltelių
1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono miltelių

Išklokite kepimo skardą sviestiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Išplakite iki purumo kiaušinius su cukrumi. Supilkite margariną ir kefyrą. Kartu sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei prieskonius ir įmaišykite į kiaušinių masę. Supilkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite apie 15 minučių.

Formelių pagalba išpjaustykite skirtingo dydžio žvaigždutes.
Sudėkite žvaigždutes vieną ant kitos. Apibarstykite cukrumi ir turėsite apsnigtą kalėdinę eglutę, kuria galėsite papuošti saldumynų arba kalėdinių pietų stalą.

Galite parsisiųsdinti žvaigždučių formeles. Jeigu naudositės parsisiųsdintomis žvaigždučių formelėmis, reikės padvigubinti sudedamųjų dalių kiekį ir iškepti dvi skardas – tuomet kalėdinė eglutė bus išties graži.


Šaldyti vaisiai

3 kiaušinių baltymai
jums patinkantys vaisiai
3 dl smulkaus cukraus
1 1/2 dl cukraus pudros
popierius maistui vynioti

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, supilkite juos į indą ir lengvai suplakite. Suplakę jais aptepkite vaisius (patiekalams aptepti naudojamu teptuku) ir sudėkite juos ant popieriumi išklotų grotelių.

Užberkite ant vaisių gana storą sluoksnį cukraus. Geriausia, kad būtų smulkus cukrus arba smulkaus cukraus ir jo pudros mišinys (2/3 smulkaus cukraus ir 1/3 cukraus pudros). Leiskite cukrui gerai prilipti (palikite maždaug 1 val.). Tada vaisius atsargiai sudėkite į indą.


Snaigės

Baltas popierius
Klijai
„Dansukker“ cukrus
Kaspinėliai snaigėms pakabinti

Sukarpykite popierių norimo dydžio kvadratėliais ar apskritimais ir sulankstykite į tris dalis. Iškarpykite iš jų snaiges. Vieną pusę patepkite klijais ir pabarstykite cukrumi. Po to kitą pusę patepkite klijais ir pabarstykite cukrumi. Palikite snaiges išdžiūti, o po to į jas įverkite kaspinėlį arba siūlą.


Traškūs sausainiai

Jei norite, kad dėžutėje laikomi sausainiai išliktų sausi ir trapūs, į ją galite įdėti kelis gabaliukus cukraus. Cukraus gabaliukai sugeria drėgmę.