Praktiški patarimai


Cukruje paskrudintos bulvės

Ištirpinkite keptuvėje šiek tiek cukraus, tada įdėkite bulvę ir šiek tiek pavartykite ją šiltoje keptuvėje. Kai bulvės įgauna gražią šviesiai rudą spalvą, jos yra paruoštos. Patiekite jas kartu su kiaulienos kepsniu ir raudonaisiais kopūstais.


Dovanėlės iš cukraus ant kalėdinės eglutės

„Dansukker“ gabalinio cukraus gabalėliai • kietas glajus • virvutė

Glajumi „suklijuokite“ 8 gabalėlius cukraus ir centre pritvirtinkite perlenktą virvutę. Siūles papuoškite norimos spalvos glajumi, kad suklijuota forma būtų panaši į dovanėlę. Leiskite išdžiūti ir kabinkite ant kalėdinės eglutės.


Kalėdinis likeris

Sudėkite vaisius į stiklinį indą ir supilkite pusę kiekio degtinės. Uždarykite indą ir 2-3 dienas laikykite kambario temperatūroje.

Vaisius nukoškite. Supilkite likusią degtinę ir cukrų bei prieskonius. Palikite 4 savaitėms nusistovėti.

Nukoškite prieskonius. Supilkite kalėdinį likerį į butelį ir pakentėkite iki Kalėdų.


Kietas glajus

1 kiaušinio baltymas • 400 ml „Dansukker“ cukraus milteliai • 2 šlakeliai acto

Priedai
Kaspinėliai • Paveikslėliai • Sidabrinės arba auksinės žvaigždutės

Dubenyje sumaišykite kiaušinio baltymą, cukraus miltelius ir actą. Plakite masę elektriniu plaktuvu, kol glajus taps vientisas ir standus. Suformuokite širdeles, apskritimus ar kitokios formos figūrėles ir išdėliokite jas ant sviestinio popieriaus. Į figūrėlę įspauskite perlenktą kaspinėlį ir uždėkite paveikslėlį. Figūrėles galima puošti ir mažomis žvaigždutėmis. Palikite, kol sukietės.


Namelis iš gabalinio cukraus

„Dansukker“ gabalinio cukraus gabalėliai

Kietas glajus
400 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 kiaušinio baltymas
2 šlakeliai acto

Kiaušinio baltymą, cukraus miltelius ir actą išplakite iki standžios masės; patartume naudotis elektriniu plaktuvu. Supilkite į konditerinį maišelį ir išspauskite.

Cukraus gabalėlius „klijuokite“ ir statykite, namelius, pilis, bažnyčias ir t. t.


Snaigės

Baltas popierius
Klijai
„Dansukker“ cukrus
Kaspinėliai snaigėms pakabinti

Sukarpykite popierių norimo dydžio kvadratėliais ar apskritimais ir sulankstykite į tris dalis. Iškarpykite iš jų snaiges. Vieną pusę patepkite klijais ir pabarstykite cukrumi. Po to kitą pusę patepkite klijais ir pabarstykite cukrumi. Palikite snaiges išdžiūti, o po to į jas įverkite kaspinėlį arba siūlą.


Traškūs sausainiai

Jei norite, kad dėžutėje laikomi sausainiai išliktų sausi ir trapūs, į ją galite įdėti kelis gabaliukus cukraus. Cukraus gabaliukai sugeria drėgmę.