Praktiški patarimai


Blynai su karamelės prieskoniu

Kai kitą kartą kepsite blynus, į keptuvėje ištirpdytą sviestą įdėkite šiek tiek cukraus. Tai „pagerina” blynų skonį – jie įgauna karamelės prieskonį.


Cukraus dėka pyragaičiai tampa trapesni

Jei į mažus pyragėlius įbersite mažiau cukraus, jie taps minkštesni, o jei daugiau – kietesni ir trapesni.


Jei leisite tešlai kilti 2 kartus, duona bus minkštesnė

Jei leisite tešlai kilti 2 kartus (pirmą kartą – maišymo inde, antrą – kepimo skardoje), duona bus dar minkštesnė.


Kaip priversti pyrago gabalėlius „slysti”

Ketinate patiekti pyragą su įdaru viduryje? Tada iš pradžių ant švaraus ir sauso serviruoti skirto indo dugno užberkite ploną sluoksnį cukraus pudros. Ji padės gabalėliams lengviau „slysti” pjaustant pyragą.


Lygus ir blizgantis glajus

Lygų ir blizgantį glajų galite pagaminti sumaišę cukraus pudrą su nedideliu kiekiu šilto pieno.


Paruoškite dar skanesnę plaktą grietinėlę!

Ar Jūs mėgstate pyragaičius ir desertą patiekti su plakta grietinėle? Žiupsnelis smulkaus arba vanilinio cukraus padarys ją dar skanesnę.


Prie lėkštės prilipęs tortas!

Įpilkite į lėkštę šiek tiek sirupo, tada pjaustomas tortas neslidinės pirmyn ir atgal.


Stiklinė nebeslys iš rankų

Daugeliui mažų vaikų sunku nulaikyti rankose stiklinę. Ši neretai išslysta jiems iš rankų, todėl jie išsiteplioja drabužius ir sutepa baldus. Jei apvyniosite stiklinę pora didokų gumyčių, vaikams bus daug lengviau išlaikyti ją rankose.


Šviežiai iškepta kiekvieną dieną

Jūs galite paruošti didelį kiekį skystos ar paprastos pyragaičių tešlos, padėti ją į šaldytuvą bei kepti kiekvieną dieną. Jūsų kepiniai bus visą laiką švieži. Paruoškite, pavyzdžiui, trigubą kiekį karališkųjų pyragaičių tešlos ir 3 dienas kepkite vis naujus pyragaičius. Per tiek laiko tešla šaldytuve nesugenda. Prieskoniais pagardintą pyragaičių tešlą galima laikyti šaldytuve kelias savaites. Lietinių tešla šaldytuve taip pat gali išbūti mažiausiai savaitę, – juk nieko nėra skanesnio už ką tik iškeptus, dar karštus lietinius.


Tešla kils geriau

Į duonos tešlą įdėtas nedidelis kiekis cukraus padės jai geriau iškilti.