Praktiški patarimai


Cukrus kaip prieskonis

Cukrus gali būti vartojamas kaip prieskonis, panašiai kaip druska ir pipirai. Žiupsnelis cukraus, įbertas į troškinį, pomidorų padažą ar faršą, skoniui suteikia išbaigtumo ir paryškina kitus prieskonius.


Cukrus šiek tiek pagerina skonį!

Į maltinukų faršą įdėkite šiek tiek cukraus. Tai pagerina skonį. Nereikia daug dėti – 0,5 kg faršo užtenka 2 žiupsnelių. Faršas netampa saldus, nedidelis kiekis cukraus tik „pagerina” jo kokybę. Cukraus galima įberti ir ruošiant padažą su faršu bei kepant mėsos apkepą ir kt.


Cukrus sustiprina pomidorų skonį

Į pomidorų padažą įdėkite šiek tiek cukraus – tai sustiprina pomidorų skonį.


Eidami slidinėti arba čiuožinėti…

Eidami slidinėti arba čiuožinėti kartu su savimi pasiimkite didžiulį termosą su sriuba. Puikus užkandis prie sriubos yra maistingi mufinai. Šilta, sotu ir gera.


Įvyniokite dėžutę maistui laikyti į rabarbaro lapą

Įvyniokite dėžutę maistui laikyti arba butelį su gėrimu į rabarbaro lapą.
Rabarbaro lapas turi izoliacinių savybių ir gali išlaikyti maisto dėžutę larba gėrimą atšaldytą.
Rabarbaro lapo nereikia neštis namo – jį galima palikti gamtoje.


Jei neturite kulinarinio švirkšto, naudokite maišelį

Viename kampe iškirpkite nedidelę skylutę, pridėkite grietinėlės, užspauskite maišelį ir purkškite.


Jeigu valgis per aštrus…

Jeigu valgis per aštrus, skonį neutralizuos žiupsnelis cukraus. Jeigu salotų padažams vartojate liesus pieno produktus, rūgštumą galite sumažinti trupučiu cukraus pudros.


Kaip suteikti žuviai naujo skonio

Šiek tiek pavolioję žuvį rudoje cukraus pudroje suteiksite jei naujo skonio.


Mažytis stebuklas

Kai kitą kartą virsite daržoves, be druskos į vandenį įdėkite dar ir truputėlį cukraus. Tinkamas kiekis būtų toks: 1 l vandens, 2 arbatiniai šaukšteliai druskos ir 1 arbatinis šaukštelis cukraus. Tikrai pastebėsite teigiamų pokyčių. Cukraus yra visų gamtoje augančių augalų sudėtyje, ir, aš Jums pažadu, kad įvyks mažytis stebuklas verdančiame vandenyje.


Padažą salotoms pasigaminkite patys

Padažą salotoms nedidelėmis sąnaudomis galite pasigaminti patys. Sumaišykite citrinos sultis su alyvų aliejumi, įberkite cukranendrių cukraus ir įdėkite grūsto česnako. Skonį galite įvairinti kitais prieskoniais, pvz., šviežiais prieskoniniais augalais, kariu, cinamonu, čili arba tarkuotu imbieru.


Patarimai spaudžiant sultis ir konservuojant

• Atrinkite geros kokybės vaisius ir uogas.


• Išrinkite pažeistus ir papuvusius vaisius bei uogas.


• Paisykite švaros.


• Kruopščiai nugriebkite putas! Putose būna bakterijų ir pelėsių.


• Stiklainius arba butelius pripilkite iki pat viršaus, kad liktų kuo mažiau oro.


Per karštas maistas?

Jei manote, kad maistas yra karštas ar per karštas, negerkite vandens, nes jis bus dar karštesnis. Karštį geriausiai nuslopina kas nors saldaus, pvz., bananas.


Šventiškas stiklinės krašto papuošimas cukrumi!

Pamirkykite stiklinės kraštą citrinų sultyse, po to panardinkite jį į smulkų cukrų. Tai sukurs šventinį įspūdį ir suteiks gaivinamiesiems gėrimams bei sultims malonaus skonio.


Šviežios salotos per rudens darganą

Kad per rudens darganas Jūsų salotos įgautų pikantiškesnio ir netradicinio skonio, paskaninkite jas įdėdami šiek tiek obuolių ir kriaušių kubelių.


Tiksliai laikykitės receptūros

Ruošdami tešlą stenkitės įdėti tikslų recepte nurodytą sudedamųjų dalių kiekį. Norint pasiekti gerų rezultatų, reikia parinkti tinkamas proporcijas.