Vakaro arbata

Sakoma, kad septynioliktojo amžiaus viduryje vakarinės arbatos tradiciją iš Portugalijos į Angliją atvežė karalienė Kotryna iš Bragansos. Paskui vakarinės arbatos tradicija pamažu paplito visoje britų imperijoje.
Būdingas angliško stiliaus vakarinės arbatos tradicijos bruožas, be paties karštojo gėrimo, yra prie jo patiekiamos bandelės. Su arbata tinka paskanauti saldžių kepinių.


Kreminis citrinų pyragas

Kreminis citrinų pyragas

Sudedamosios dalys

150 g kvietinių miltų
1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g atvėsinto sviesto
1 kiaušinio trynys

Įdarui
2 kiaušiniai
5 kiaušinių tryniai
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
75 ml plakamosios grietinėlės
3 citrinų sultys
1 citrinos žievelė
„Dansukker“ cukraus miltelių pyragui pabarstyti


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa. Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.

Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę. Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę. Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30–35 min. Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sausainiai su uogiene

Sausainiai su uogiene

Apie 35 vnt.
Sudedamosios dalys

Tešlai
200 g sviesto ar margarino
30 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
250 g sijotų miltų
1 kiaušinio trynys

Užpildui
200 g aviečių
50 ml vandens
150 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Papuošti
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
keli vandens lašai


Pirmiausia puode sumaišykite avietes su vandeniu ir vieną minutę pavirinkite. Įberkite cukrų uogienėms ir dar 2 minutes pavirinkite. Palikite atvėsti. Sumaišykite tešlos sudedamąsias dalis. Tešlą sudėkite į plastikinį maišelį ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. Iš trečdalio tešlos suformuokite 35 rutuliukus. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Prispauskite rutuliukus ir į kiekvieno vidurį įdėkite truputį uogienės. Likusią tešlą išspauskite aplink sausainių kraštus. Kepkite sausainius vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 °C temperatūroje apie 7 minutes. Cukraus miltelius sumaišykite su trupučiu vandens, gauta mase aptepkite sausainius.

Receptą sukūrė

Dansukker

Mamos Mazarino pyragas

Mamos Mazarino pyragas

Sudedamosios dalys

200 g sviesto
2 kiaušiniai
250 g „Dansukker“ cukraus miltelių
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
240 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
150 ml pieno
0,5 arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto
50 g migdolų pastos


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išklokite skardą kepimo popieriumi. Ištirpinkite sviestą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų – tam naudokite samtį, o ne elektrinį plaktuvą. Tada supilkite sirupą. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir palikite. Į ištirpintą sviestą supilkite pieną, migdolų ekstraktą ir pastą. Tada supilkite kiaušinių ir miltų mišinius. Nesijaudinkite, jei pastebėsite gumuliukų – jie pradings kepant. Pilkite paruoštą mišinį į skardą ir kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 15–20 minučių. Iškepę leiskite atvėsti ir apibarstykite cukraus milteliais .Taip pat galite aplieti glajumi ar tirpintu šokoladu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Juostelės

Juostelės

2 pyragai
Sudedamosios dalys

240 g kvietinių miltų
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
2 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
50 g sviesto arba margarino
200 ml pieno
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“


Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C.

Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Sutrupinkite sviestą ar margariną.

Supilkite pieną, suberkite cukrų ir išminkykite tešlą.

Padalykite tešlą į 2 dalis, iš kiekvienos jų iškočiokite po apvalų storą blyną.

Padėkite blynus ant folija išklotos kepimo skardos. Supjaustykite kiekvieną blyną juostelėmis. Pabadykite tešlą šakute.

Kepkite orkaitės viduryje maždaug 12 min.

Receptą sukūrė

Dansukker

Braškių uogienė su greipfrutais

Braškių uogienė su greipfrutais

25 minučių
Sudedamosios dalys

1 didelis greipfrutas
1 kg šviežių braškių
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms


Gerai nuplautą greipfrutą pirmiausia padalykite į skilteles, paskui supjaustykite nedideliais griežinėliais. Braškes supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite greipfrutą, braškes ir cukrų prikaistuvyje ir virkite 10–15 min. Atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Braškių pyragas

Braškių pyragas

12 asmenų
Sudedamosios dalys

Pagrindui
200 g morkų
200 g migdolų
1 citrina
4 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
175 ml miltų
2 šaukštai sviesto arba margarino

Kremui
200 g grietinėlės
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošimui
Braškių


Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumalkite arba sutarkuokite migdolus. Nuplaukite citriną ir sutarkuokite jos žievelę. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į išplaktus kiaušinio trynius su druska ir cukrumi suberkite miltus ir susmulkintus migdolus. Išmaišykite. Supilkite tarkuotas morkas, išplaktus kiaušinio baltymus. Išmaišykite. Gautą masę supilkite į išteptą sviestu arba margarinu kepimo formelę (maždaug 24 cm skersmens). Kepkite 175 °C temperatūroje apie 35 minutes. Atvėsinkite. Sumaišykite kremo ingredientus. Ištepkite pyragą. Pyrago viršų dekoruokite nuplautomis braškėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sausainiai su aviečių kremu

Sausainiai su aviečių kremu

Maždaug 30 vnt. 1,5 valanda
Sudedamosios dalys

Pagrindas
200 g migdolų pastos
2 kiaušinių baltymai
75 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus

Sviestinis kremas
3–4 šaukštai aviečių sulčių (200 g šviežių arba šaldytų aviečių)
1 kiaušinio trynys
180 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 1/2 šaukšto „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 g sviesto (kambario temperatūros)

Puošti
250 g baltojo šokolado
liofilizuotų aviečių


Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Migdolų pastą sumalkite per migdolams skirtą maltuvą. Sumaišykite su kiaušinių baltymais ir nerafinuotu cukranendrių cukrumi, kad masė taptų vienalytė.
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu su antgaliu suformuokite maždaug 20 centų monetos dydžio tešlos kalnelius. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 10–12 minučių. Kuo ilgiau kepsite, tuo trapesnis bus pagrindas.
Maišydami avietes pakaitinkite prikaistuvyje. Tada nukoškite per sietelį, kad sultyse neliktų sėklyčių. Palikite atvėsti.
Išplakite su kiaušinių tryniais, cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Pamažu sudėkite sviestą ir plakite apie 10 minučių. Supilkite aviečių sultis ir plakite, kol masė taps vientisa ir puri. Palaikykite šaldytuve 20 minučių.
 Sviestinį kremą peiliu arba šaukštu paskirstykite ant pagrindo. Suformuokite nedideles iškylas. Sausainius 20 minučių palaikykite šaldiklyje.
Į karštą vandenį įdėtame dubenyje ištirpinkite šokoladą ir pamirkykite jame sausainius. Apibarstykite liofilizuotomis avietėmis ir leiskite atvėsti.
Laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker

4 citrusinių vaisių marmeladas

4 citrusinių vaisių marmeladas

35 minučių
Sudedamosios dalys

1 raudonasis greipfrutas
2 apelsinai
2 citrinos
2 žaliosios citrinos
500 ml vandens
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms 


Kruopščiai nuplaukite vaisius. Nulupkite žieveles ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Nulupkite baltąją vaisių odelę. Vaisius supjaustykite į mažus gabalėlius. Supjaustytas žievelių juosteles ir vaisius supilkite į puodą su vandeniu, išmaišykite ir uždengę kaitinkite 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms ir virkite 3 minutes. Nuolat maišykite. Nugriebkite putas. Marmeladą supilkite į šiltus, sterilizuotus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Citrinų kremas

Citrinų kremas

Sudedamosios dalys

200 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
3 kiaušiniai
500 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms
200 g sviesto


Gaivu ir rūgštu. Galima naudoti kaip torto kremą, tepti bandeles ir skrudintą duoną.

Išspauskite sultis iš citrinų. Sumaišykite jas su cukrumi uogienėms ir kiaušiniais puode storu dugnu. Puodą padėkite ant viryklės ir virkite nuolat maišydami, kol kremas ims tirštėti.

Tebemaišydami pamažu dėkite sviestą. Nuimkite puodą nuo viryklės. Kremą nukoškite ir supilkite į šiltus švarius stiklainius. Laikykite šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker