Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!


Avietiniai sūrio pyragaičiai

Avietiniai sūrio pyragaičiai

Apie 12 pyragaičių 1,5 valanda
Sudedamosios dalys

8 „Digestive“ sausainių
25 g sviesto
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Farinas“

Aviečių padažui
150 g aviečių
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Įdarui
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas kvietinių miltų
400 g kreminio sūrio
1 šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 dideli kiaušiniai
2 šaukštai plakamosios grietinėlės


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu ir cukrumi „Farinas“. Į keksiukų formeles įkrėskite po šaukštą paruošto sausainių mišinio. Paspauskite, kad sluoksnis būtų lygus. Pakepkite orkaitėje 5 min.

Padažui avietes sutrinkite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Gautą masę krėskite į tankų kiaurasamtį, kad iš aviečių tyrės atsiskirtų sėklos.

Įdarui miltus sumaišykite su cukrumi, pridėkite kreminį sūrį, citrinų žieveles ir vanilinį cukrų. Viską maišykite, kol masė bus vientisa. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir supilkite grietinėlę. Paruoštą sūrio masę sudėkite į keksiukų formeles.

Ant kiekvieno pyragaičio aviečių padažu nupieškite apskritimą. Naudodami dantų krapštuką sukurkite sūkurio efektą. Kepkite 15–20 min., kol įdaras sutirštės. Leiskite pyragaičiams visiškai atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Puoškite šviežiomis avietėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Karamelinis sūrio pyragas

Karamelinis sūrio pyragas

24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu
Sudedamosios dalys

12 sausainių
75 g lydyto sviesto
3 arbatiniai šaukšteliai cinamono

600 g maskarponės / Filadelfijos sūrio
270 ml „Dansukker” šviesiojo sirupo
4 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Tarkuota pusės citrinos žievelė
4 dideli kiaušiniai
150 ml plaktos grietinėlės

Karamelinis padažas
450 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus „Demerara“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100ml vandens
100 ml 35% riebumo grietinėlės
50 g sviesto


Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų, vandenį, šviesųjį sirupą ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.

Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, šviesųjį sirupą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml). Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Varškės tortas su citrinomis ir bazilikų padažu

Varškės tortas su citrinomis ir bazilikų padažu

10–12 gabaliukų 50 minučių
Sudedamosios dalys

Pagrindas
30 g sviesto
10 trapių sausainių
1 šaukštelis malto kardamono

Varškės tortas
3 kiaušinių tryniai
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 g „Filadelfijos“ sūrio
300 ml grietinėlės
pusės citrinos sultys ir žievelė

Saldusis bazilikų padažas
30 g bazilikų
10 g petražolių
30 g kepintų kedrų riešutų
45 g alyvuogių aliejaus
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Papuošti
kedrų riešutų
bazilikų lapelių


Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su trapiais sausainiais bei kardamonu naudodami virtuvinį kombainą. Mišinį supilkite į apvalią kepimo formą (maždaug 22 cm skersmens).

Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, šviesųjį sirupą ir vanilinį cukrų. Sudėkite „Filadelfijos“ sūrį ir plakite, kol gausite vientisą masę. Į gautą masę įmaišykite plaktą grietinėlę. Galiausiai supilkite pusės citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę. Mišinį supilkite ant torto pagrindo ir padėkite į šaldiklį bent 4 val.

Sumaišykite saldžiojo bazilikų  padažo sudedamąsias dalis. Prieš patiekdami varškės tortą, 10 min. palaikykite jį ištraukę iš šaldiklio ir užpilkite bazilikų padažą. Papuoškite kedrų riešutais ir bazilikų lapeliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sluoksniuoti miniatiūriniai sūrio pyragaičiai

Sluoksniuoti miniatiūriniai sūrio pyragaičiai

5 miniatiūriniai sūrio pyragaičiai 2,5 val. + 2 val. šaldiklyje
Sudedamosios dalys

Pyragaičiai
100 g sviesto
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g miltų
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Sūrio kremo masė
3 kiaušinių tryniai
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g grietinėlės sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės
100 g aviečių
1/2 citrinos
100 g mėlynių

Papuošimui
Aviečių
Mėlynių
Melisų lapelių


Sudėkite visus pyragėlių ingredientus į dubenį ir išmaišykite tešlą. Padalykite tešlą į keturias dalis ir išilgai iškočiokite. Padėkite tešlą ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir lengvai paspauskite. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 10 min. Supjaustykite tešlą gabalėliais, kol ji dar šilta. Atvėsinkite ir laikykite pyragaičius sausoje vietoje. Susmulkinkite 10 gabalėlių ir sudėkite į 5 mažas 7 cm skersmens apvalias formeles.

Paruoškite kremą: sumaišykite kiaušinių trynius, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų, kol jis taps lengvas ir purus. Sudėkite grietinėlės sūrį. Kitame inde išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kiaušiniais. Paskirstykite mišinį tolygiai trijuose indeliuose. 100 g trintų aviečių sukrėskite į pirmąjį indelį, 1/2 citrinos sulčių supilkite į antrąjį indelį ir 100 g trintų mėlynių sukrėskite į trečiąjį indelį.

Padalykite avietinę masę į penkias apvalias formeles ir laikyti šaldiklyje bent 30 minučių. Išimkite formeles iš šaldiklio ir sudėkite citrininę masę. Laikykite šaldiklyje 30 min. Galiausiai sudėkite mėlyninę masę ir laikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas.

Išimkite formeles iš šaldiklio likus 5–10 min. iki patiekimo. Išimkite iš formelių ir papuoškite šviežiomis avietėmis, mėlynėmis ir melisų lapeliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Obuolių ir varškės pyragas

Obuolių ir varškės pyragas

6–8 porcijos
Sudedamosios dalys

Tešla
15 sausainių
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 g sviesto arba margarino

Pirmajam įdaro sluoksniui
4 rūgštoki obuoliai
4 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas cinamono
25 g sviesto arba margarino

Antrajam įdaro sluoksniui
1 pakelis (250 g) varškės
200 ml grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošimui
150 ml grietinėlės
laimo vaisiaus arba citrinos


Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite riebalus. Sumaišykite sutrintus sausainius, riebalus ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos riebaluose kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase. Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai. Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite apibarstyti tarkuota laimo vaisiaus ar citrinos žievele.

Receptą sukūrė

Dansukker