Kepkite ir mėgaukitės

Nieko nėra geriau už šviežius ir gardžius naminius kepinius. Kepant sklinda puikūs kvapai, o maisto gaminimas tampa dideliu malonumu. Kepti kartu su kitais yra puiki pramoga, ypač dabar, atėjus rudeniui. Suburkite šeimą ir jaukiai praleiskite laiką virtuvėje. Parinkome nesudėtingus receptus, kuriuos galite keisti pagal savo norus ir skonį. Leiskite vaizduotei sužydėti!


Sausainių ledinukai

Sausainių ledinukai

Sudedamosios dalys

270 g kvietinių miltų
60 g. „Dansukker“ cukraus miltelių
15 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 g sviesto arba margarino
1 kiaušinis
Raudonos spalvos maistiniai dažai
Mediniai pagaliukai


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Iš produktų suminkykite tešlą. Pusę tešlos perdėkite į kitą dubenį ir pridėkite raudonos spalvos maistinių dažų, o pusę tešlos palikite nedažytos. Įvyniokite tešlą į plėvelę ir palikite šaldytuve 15 minučių. Iškočiokite abi tešlos dalis – geriausia ant kepimo popieriaus – dėdami raudoną tešlą ant šviesios. Kruopščiai susukite iškočiotus lakštus išilgine puse. Palikite tešlą šaldytuve 15 minučių. Kai tešla atvės, supjaustykite ją į maždaug 0,5 cm skersmens apskritimus ir, jei norite, per vidurį įsmeikite pagaliukus. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 10 minučių. Baigę palikite ant grotelių ataušti. Laikykite sausoje, orui nelaidžioje taroje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Mini kokosiniai sausainiai su šokoladu

Mini kokosiniai sausainiai su šokoladu

apie 40 vienetų
Sudedamosios dalys

75 g kambario temperatūros sviesto
250 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
70 g kokoso drožlių
3 didelių kiaušinių baltymai
1 žaliosios citrinos žievė, pageidautina neapipurkšta

Papuošti
100 g juodojo šokolado
kokoso drožlių


Nustatykite orkaitėje 200 °C temperatūrą.
Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi.
Suberkite kokoso drožles ir įpilkite kiaušinių baltymus, gerai išmaišykite. Įmaišykite žaliosios citrinos žievę.
Mažus tešlos kamuoliukus išdėliokite ant skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitės viduryje 8-12 minučių.
Išimkite ir atvėsinkite. Apipilkite tirpintu šokoladu ir apibarstykite kokoso drožlėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Užkandinės bandelės

Užkandinės bandelės

40 vienetų
Sudedamosios dalys

50 g mielių
500 ml neriebaus pieno
50 ml avižų sėlenų
3 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 arbat. šaukšt. druskos
50 ml sezamų sėklų
75 ml ištirpinto margarino
apie 1300 ml kvietinių miltų

Įdarui
100 ml tarkuoto parmezano
200 ml tarkuoto kietojo sūrio
200 ml kapotų šviežių žolelių

Aptepti
Kiaušinis

Papuošti
Druskos dribsnių
Sezamų sėklų


Susmulkinkite mieles inde. Pašildykite pieną iki maždaug 37° C ir užpilkite juo mieles. Maišykite, kol mielės ištirps. Pridėkite avižų sėlenas, sirupą, druską, sezamų sėklas ir margariną. Tada po truputį įmaišykite miltus, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite apie 1 cm storio stačiakampius. Pabarstykite iškočiotus stačiakampius sūriu ir žolelėmis ir suvyniokite. Kiekvieną ritinį supjaustykite į 20 gabaliukų ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti apie 30 minučių. Apšlakstykite bandeles suplaktu kiaušiniu, pabarstykite druskos dribsniais ir sezamų sėklomis. Kepkite orkaitės viduryje 225 °C temperatūroje apie 15 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai

25 vienetams
Sudedamosios dalys

2 kiaušiniai
200 ml „Dansukker" cukranendrių cukraus „Demerara“
100 g sviesto arba margarino
100 g juodojo šokolado
150 ml grūstų graikinių riešutų
200 ml kvietinių miltų
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių 


Suplakite kiaušinius ir cukrų. Ištirpinkite riebalus ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Sulaužykite gabaliukais šokoladą ir ištirpinkite jį virš indo su vandeniu arba mikrobangų krosnelėje nedideliu galingumu. Įmaišykite į masę. Sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Susmulkinkite graikinius riešutus ir įmaišykite į masę kartu su miltų mišiniu. Supilkite tešlą į mažas formeles ir kepkite orkaitės viduryje 200 °C temperatūroje apie 12 minučių. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Traškios uogų plytelės

Traškios uogų plytelės

Sudedamosios dalys

Maždaug 20 x 30 cm gabalėlis

650 ml miltų
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 šaukštelio cinamono
0,5 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 šaukštai pieno
125 g gabalėliais supjaustyto sviesto
650 ml vaivorų ar kitų pasirinktų uogų
1 šaukštas citrinų sulčių
1,5 šaukšto bulvių krakmolo


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, 100 ml cukraus, cinamoną, vanilinį cukrų ir pieną. Sudėkite sviesto gabalėlius ir minkykite, kol masė taps lengva ir trapi. Pusę trapios masės sudėkite į orkaitėje kaitinti tinkamą indą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudykite, kad tešla būtų sulipusi. Sumaišykite uogas su citrinų sultimis ir likusiu cukrumi, krėskite jas ant pyrago pagrindo. Jeigu naudojate šaldytas uogas, įberkite 1,5 šaukšto bulvių krakmolo. Likusią trapios masės dalį sudėkite ant uogų, atsargiai paspauskite tešlą. Kepkite orkaitėje 30–35 min. arba, kol viršus švelniai parus. Palikite atvėsti, paskui supjaustykite kvadratėliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pyragaičiai su uogienės įdaru

Pyragaičiai su uogienės įdaru

Sudedamosios dalys

450 ml kvietinių miltų
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
200 g sviesto arba margarino
uogienės


Iš kvietinių miltų, cukraus miltelių ir sviesto išminkykite tešlą. Iš jos padarykite rutulėlius ir sudėkite į popierines formeles. Kiekviename rutulėlyje įspauskite duobutę ir į ją įdėkite uogienės. Pyragaičius su uogienės įdaru kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokolado ir kokosų pyragaičiai

Šokolado ir kokosų pyragaičiai

20 vienetų
Sudedamosios dalys

3 kiaušiniai
250 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

250 ml kvietinių miltų
1,5 valg. šaukšt. kakavos
2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
100 ml vandens
100 g sviesto arba margarino

Kokosų masei
75 g sviesto arba margarino
300 ml kokosų drožlių
250 ml „Dansukker“ cukraus miltelių

2 maži kiaušiniai

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių


Ištepkite ir pabarstykite mažą skardą (apie 20 x 30 cm).

Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purumo. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą ir įmaišykite į masę. Užvirinkite vandenį su riebalais ir įpilkite į šokolado masę. Paskleiskite masę formoje ir kepkite 200 °C temperatūroje orkaitės apačioje apie 20 minučių. Sumaišykite puode visas kokosų masės sudedamąsias dalis ir maišydami virkite, kol masė sutirštės.

Išimkite pyragą, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C. Kokosų masę paskleiskite ant šokolado pyrago viršaus, formą įdėkite į orkaitę ir kepkite orkaitės viduryje apie 10 minučių, kol paviršius taps auksines spalvos. Prieš pjaustydami kubeliais pyragą atvėsinkite. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus milteliais. Pyragą galite užšaldyti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Razinų rutuliukai

Razinų rutuliukai

Apie 45 vnt.
Sudedamosios dalys

275 g sijotų miltų
10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 g kepimo miltelių
75 g razinų
150 g sviesto ar margarino
50 ml grietinėlės

Apvolioti
150–200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“


Sumaišykite razinas su sausosiomis sudedamosiomis dalimis. Riebalus supjaustykite mažais gabaliukais ir įmaišykite į miltų mišinį, kad pagal struktūrą primintų duonos trupinius. Įmaišykite grietinėlę ir išminkykite tešlą. Palikite šaldytuve mažiausiai 1 valandai. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iš kiekvienos suformuokite maždaug 3 cm skersmens ritinius. Ritinius supjaustykite maždaug ½ cm gabaliukais. Ant kepimo popieriaus berkite cukrų, ant jo sudėkite tešlos gabaliukus ir švelniai ridenkite, kol suformuosite maždaug 6 cm skersmens rutuliukus. Apsukite juos, kad cukrus padengtų iš visų pusių. Sudėkite rutuliukus ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 °C temperatūroje apie 7 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Keksiukai su sūriu ir kumpiu

Keksiukai su sūriu ir kumpiu

apie 10 vienetų
Sudedamosios dalys

600 ml kvietinių miltų
100 ml avižų sėlenų
1 valg. šaukšt. kepimo miltelių
1 arbat. šaukšt. druskos
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 g skysto margarino
100 ml vandens
2 kiaušiniai
300 ml grietinėlės
150 g kubeliais pjaustyto sūrio
100 g kubeliais pjaustyto rūkyto kumpio
100 g kukurūzų grūdų
25 g kubeliais pjaustytos Chalapos paprikos


Didelėje taurėje sumaišykite visas sudedamąsias dalis į lipnią tešlą. Užpildykite tešla suteptas keksų ar karščiui atsparias arba popierines formeles. Kepkite orkaitės viduryje 200 °C temperatūroje apie 20 minučių. Patiekiami ką tik iškepti.

Receptą sukūrė

Dansukker