Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio, taip pat galite juos patiekti Šv. Valentino dienos proga.


Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

6 nedidelėms porcijoms
Sudedamosios dalys

75 g juodojo šokolado
200 ml grietinėlės
3 šaukštų „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
1 šaukšto „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Morengų masei reikės
3 kiaušinių baltymų
180 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Skrudintų smulkintų lazdynų riešutų papuošti
1–2 lašelių pipirmėčių aliejaus


Susmulkinkite šokoladą.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek.
Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.
Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.
Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite pipirmėčių aliejaus.
Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį.
Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais.
Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Amerikietiškas šokoladinis tortas

Amerikietiškas šokoladinis tortas

12–14 gabalėlių 2 valandos + 6 valandos
Sudedamosios dalys

225 g sviesto
300 g juodojo šokolado (70 %)
6 kiaušiniai
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
90 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 šaukštai tamsaus romo ar bet kokio pasirinkto likerio

Putėsiams
50 g sviesto
275 g bet kokio šokolado
3 kiaušinių tryniai
3 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Farinas“
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 kiaušinių baltymai
200 ml plakamosios grietinėlės

Glajui
100 ml plakamosios grietinėlės
75 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g šokolado
Šviežių uogų puošti


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Į orkaitės apačią įdėkite skardą ir įpilkite į ją vandens.
Kepimo formą atskiriamais kraštais (20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
Ištirpinkite sviestą, nukelkite jį nuo viryklės ir pridėkite stambiais gabaliukais pjaustytą juodąjį šokoladą. Viską maišykite, kol ištirps. Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė bus puri. Įpilkite romo ir sumaišykite su ištirpintu sviestu ir šokoladu. Sukrėskite gautą masę į kepimo formą.
Kepkite 50–60 min., kol tortas sutvirtės. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Putėsiai
Ištirpinkite sviestą, nukelkite nuo viryklės ir sudėkite stambiai pjaustytą šokoladą.
Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi „Farinas“ ir vaniliniu cukrumi. Pilkite tirpintą šokoladą ir viską išmaišykite. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Juos atsargiai sukrėskite į putėsius. Vienu kartu sukrėskite po ⅓ kiaušinių baltymų. Išplakite grietinėlę ir iš lėto sumaišykite su putėsiais, kol gauta masė bus vientisa. Putėsiais padenkite atšalusį šokoladinį tortą. Uždenkite maistine plėvele ir mažiausiai 6 val. laikykite šaldymo kameroje.

Glajus
Mažame prikaistuvyje pašildykite plakamąją grietinėlę ir sirupą. Nukelkite nuo viryklės ir suberkite vanilinį cukrų ir kapotą šokoladą. Maišykite, kol masė taps vientisa. Tada palikite atvėsti.
Išimkite iš šaldymo kameros tortą ir padėkite ant torto padėklo. Ant torto vidurio pilkite paruoštą glajų. Tada juo padenkite torto kraštus taip, kad glajus lėtai nutekėtų per torto šonus.
Tortą vėl įdėkite į šaldiklį. Išimkite 20–25 min. prieš valgį.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai fondantai

Šokoladiniai fondantai

6 indeliai tinkami kepti orkaitėje
Sudedamosios dalys

100 g sviesto
150 g juodojo šokolado
2 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
0,5 arbatinio šaukštelio maltų imbierų

Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių
Pasirinktų uogų


Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir nuimkite nuo ugnies. Susmulkinkite šokoladą ir leiskite ištirpti svieste. Dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius, trynius ir cukrų. Įmaišykite sausus produktus ir supilkite šokolado ir sviesto mišinį. Maišykite, kol mišinys taps vienalytis ir blizgus. Ištepkite riebalais ir supilkite mišinį į indelius. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir sudėkite indelius ant vidurinės lentynėlės. Kepkite 6–8 minutes, tik neperkepkite. Papuoškite pasirinktomis uogomis bei cukraus milteliais. Patiekite karštą su ledais ar grietinėle.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladinis pyragas „Rocky Road“

Šokoladinis pyragas „Rocky Road“

10–12 gabalėlių
Sudedamosios dalys

100 g sviesto
100 g juodojo šokolado
3 kiaušiniai
110 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
120 g miltų
200 g spalvotų šokoladinių saldainiukų (pvz., „Smarties“)
200 g mažų zefyriukų
200 g žemės riešutų arba karijų


Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Riebalais ištepkite apvalią pyrago formą atskiriamais kraštais (22–26 cm skersmens). Ištirpinkite sviestą. Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite kapotą šokoladą. Maišykite, kol ištirps. Kiaušinius, drėgnąjį cukrų ir sirupą išplakite iki purumo. Įmaišykite miltus, pilkite tirpintą šokoladą. Atsargiai įmaišykite saldainiukus, zefyrus ir riešutus. Masę pilkite į pyrago skardą. Kepkite 20–30 min. Puoškite zefyrais ir šokolado padažu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai

25 vienetams
Sudedamosios dalys

2 kiaušiniai
200 ml „Dansukker" cukranendrių cukraus „Demerara“
100 g sviesto arba margarino
100 g juodojo šokolado
150 ml grūstų graikinių riešutų
200 ml kvietinių miltų
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių 


Suplakite kiaušinius ir cukrų. Ištirpinkite riebalus ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Sulaužykite gabaliukais šokoladą ir ištirpinkite jį virš indo su vandeniu arba mikrobangų krosnelėje nedideliu galingumu. Įmaišykite į masę. Sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Susmulkinkite graikinius riešutus ir įmaišykite į masę kartu su miltų mišiniu. Supilkite tešlą į mažas formeles ir kepkite orkaitės viduryje 200 °C temperatūroje apie 12 minučių. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai triufeliai su žvaigždiniais anyžiais

Šokoladiniai triufeliai su žvaigždiniais anyžiais

50 vnt.
Sudedamosios dalys

200 g pieninio šokolado
250 g juodojo šokolado
200 ml plakamosios grietinėlės
3 žvaigždiniai anyžiai
3 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
Kakavos miltelių


Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sukapokite šokoladą. Grietinėlę pakaitinkite kartu su žvaigždiniais anyžiais. Prieš pat užverdant nukelkite nuo viryklės ir palikite 5 min. pravėsti.
Paskui vėl pakaitinkite. Kartu įmaišykite kapotą šokoladą ir pilkite sirupą. Išimkite žvaigždinius anyžius. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent 24 val. Supjaustykite į 50–60 gabalėlių ir pabarstykite kakavos milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokolado tortas

Šokolado tortas

12 porcijų
Sudedamosios dalys

Pagrindas
75 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
200 g sutrupintų šokoladinių sausainių

Saldusis įdaras
400 ml saldinto sutirštinto pieno*
75 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus

Šokoladinis įdaras
200 g smulkinto juodojo šokolado
150 ml plaktos grietinėlės
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ cukraus
40 g sviesto

Papuošti (nebūtinai)
150 ml plaktos grietinėlės
šokolado gabaliukų


Puode išmaišykite riebalus ir cukraus miltelius. Įmaišykite sutrupintus sausainius. Mišinį įdėkite į formelę nuimamais kraštais. Padėkite į šaltą vietą.

Saldusis įdaras: sumaišykite pieną, margariną ir cukrų, virkite, kol sutirštės (apie 6 minutes). Atvėsinkite kremą, tada užpilkite jį ant pagrindo. Formą vėl įdėkite į šaldytuvą.

Šokoladinis įdaras: puode sumaišykite juodąjį šokoladą, plaktą grietinėlę, cukrų ir sviestą, ištirpinkite ant vidutinio karščio kaitvietės. Prieš pildami į formą truputį atvėsinkite. Kol patieksite, laikykite šaldytuve.

Prieš pateikiant šokolado tortą galite papuošti plakta grietinėle ir šokolado gabaliukais.

* Sutirštintas pienas: 1 l pieno ir 150 g cukranendrių cukraus virkite žemame plačiame puode (geriausia su teflono danga), kol liks 400 ml. Tai trunka maždaug 30 minučių. Pienas turi būti šviesiai rudas, tirštas ir grūdėtas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Klampusis aviečių pyragas

Klampusis aviečių pyragas

Apie 35 gabaliukai
Sudedamosios dalys

250 g sviesto arba margarino
300 g juodojo šokolado
5 kiaušinių
200 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
50 g kakavos miltelių
125 ml pieno
100 g miltų
10 g kepimo miltelių
20 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
500 g aviečių

Glajui
200 g sviesto arba margarino
300 g šokolado
175 g kakavos


Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite margariną arba sviestą ir šokoladą. Suplakite kiaušinius ir cukrų „Farinas“. Supilkite pieną ir šokolado mišinį. Sumaišykite sausuosius produktus ir sudėkite į gautą masę. Supilkite į negilią kepimo skardą (30 x 40 cm), išklotą riebalais išteptu kepimo popieriumi. Užberkite aviečių. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 175 °C temperatūroje apie 15 minučių. Leiskite ataušti.

Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite margariną arba sviestą ir šokoladą. Maišydami suberkite kakavą. Ant pyrago užpilkite glajų. Jei norite, patiekite su truputį plakta grietinėle ir avietėmis.

Vietoj juodojo šokolado galima naudoti pieninį arba baltąjį šokoladą. Tokiu atveju vietoj cukraus „Farinas“ naudokite cukrų „Panevėžio Plius“.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladinis vaisių pyragas su puriu morenginiu įdaru

Šokoladinis vaisių pyragas su puriu morenginiu įdaru

8–10 porcijų
Sudedamosios dalys

Pyrago pagrindas
50 g sviesto
50 g kapoto juodojo šokolado
2 kiaušiniai
100 ml „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
75 ml paprastų miltų
50 ml kakavos miltelių
½ šaukštelio kepimo miltelių

Aviečių kremas
200 g šaldytų aviečių
50 ml „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 lengvai išplaktas kiaušinis
20 g sviesto

Šokoladiniai putėsiai
50 g juodojo šokolado
200 ml plakamosios grietinėlės
100 g kreminio sūrio
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Morengas
200 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
4 didelių kiaušinių baltymai (apie 100 ml)


Pyrago pagrindas
Sviestą ištirpinkite prikaistuvyje, tada sumažinkite karštį ir įmaišykite kapotą šokoladą.

Kiaušinius su cukrumi „Farinas“ išplakite iki purumo.

Į išplaktus kiaušinius supilkite šokolado ir sviesto mišinį, per sietelį įsijokite miltus ir kakavos bei kepimo miltelius.

Maždaug 20 cm skersmens kepimo formą su atskiriamais kraštais ištepkite riebalais, supilkite mišinį. Kepkite 8–10 min. 175 °C temperatūroje. Leiskite ataušti.

Aviečių kremas
Avietes kartu su želės cukrumi „Multi“ ir vaniliniu cukrumi virkite apie 5–7 min.

Nukelkite nuo ugnies, supilkite plaktą kiaušinį, sudėkite sviestą.

Aviečių kremą paskirstykite ant atvėsusio pyrago pagrindo. Dėkite į šaldymo kamerą.

Šokoladiniai putėsiai
Sukapokite šokoladą ir sudėkite į didelį dubenį.

Užkaiskite grietinėlę ir supilkite ant šokolado. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Padėkite į šaldytuvą ir leiskite atvėsti.

Kreminį sūrį plakite su vaniliniu cukrumi, kol mišinys taps vienalytis. Jeigu mišinys pernelyg sutirštės, įpilkite šiek tiek neplaktos grietinėlės.
Iš šaldymo kameros išimkite pyrago pagrindą, šokolado putėsius paskleiskite ant aviečių kremo. Dėkite atgal į šaldiklį.

Morengas
Plakimo dubenyje virš šilto vandens indo plakite cukrų ir šviesųjį sirupą, kol cukrus ištirps.

Nuimkite nuo šilto vandens indo ir į plakimo dubenį supilkite kiaušinių baltymus. Plakite masę 5–10 min.

Krėskite morenginę masę ant pyrago, viršų pakaitinkite specialiu kulinariniu degikliu.

Pagamintą pyragą tinka laikyti šaldymo kameroje. Prieš tiekdami nepamirškite pyragą bent prieš 3 val. perdėti į šaldytuvą, kad šiek tiek atšiltų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai triufelių pyragėliai

Šokoladiniai triufelių pyragėliai

Maždaug 20 vienetų
Sudedamosios dalys

Biskvitas
50 g ištirpinto margarino
2 kiaušiniai
200 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
180 g kvietinių miltų
10 g kepimo miltelių
15 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 ml vandens

Triufeliai
225 g tamsiojo šokolado
150 ml plakamosios grietinėlės
100 g „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
200 g sviesto arba margarino

Glajus
125 g „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
15 ml vandens
5 ml aliejaus arba ištirpinto margarino

Papuošimas
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
10 ml vandens
1 lašas pipirmėčių aliejaus
raudonų maistinių dažų


Išsukite kiaušinį su cukrumi „Farinas“ iki šviesios ir purios masės. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinio ir cukraus masę. Įmaišykite margariną ir vandenį. Masę supilkite į riebalais išteptą ir trupiniais pabarstytą stačiakampio formos, maždaug 1 1/2 litrų talpos kepimo skardą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 175 °C temperatūroje, maždaug 40 minučių. Pagaliuku patikrinkite, ar biskvitas iškepęs, t.y. ar jo vidurys yra sausas.

Prikaistuvyje sumaišykite šokoladą, plakamąją grietinėlę, cukraus miltelius ir virkite ant lengvos ugnies, kol triufelių masė sukietės. Įmaišykite riebalus ir sukite masę, kol atvės.

Sumaišykite visus glajaus ingredientus.

Atpjaukite 10 biskvito riekelių. Pertepkite 2 riekeles glajumi ir 2 riekeles triufelių mase. Kiekvieną dvigubą riekelę padalinkite į 4 gabalėlius. Kiekvieną aptepkite nedideliu glajaus kiekiu. Konditeriniu švirkštu ant kiekvieno pyragėlio viršaus iš triufelių masės suformuokite žiedą. Sumaišykite papuošimo ingredientus ir į žiedo vidurį pridėkite šauktą papuošimo masės.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai biskvitiniai sausainiai

Šokoladiniai biskvitiniai sausainiai

apie 30 vienetų
Sudedamosios dalys

400 g marcipanų masės
2 dl (176 g) „Dansukker“ smulkaus cukraus
3 kiaušinių baltymai

Įdarui
300 g sviesto arba margarino
2,5 dl (220 g) „Dansukker“ šokoladinio skonio cukraus miltelių
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 kiaušinių tryniai

Skoniui suteikti
3 šaukštai „Nescafé“ + 1,5 šaukšto karšto vandens arba
1–2 šaukštai konjako, punšo arba romo ar
tarkuota 1 apelsino žievelė

Papuošimui
200 g juodojo šokolado
25 g kokosų riebalų


Sutarkuokite marcipanų masę. Išsukite masę su cukrumi ir kiaušinių baltymais. Gautą tešlą šaukštu išdėliokite ant kepimo skardoje patiesto sviestinio popieriaus. Išlyginkite sausainių paviršių. Palaikykite 30 minučių kambario temperatūroje. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175 °C temperatūrą, kepkite sausainius orkaitės vidurinėje dalyje apie 15 minučių. Leiskite ataušti kepimo skardoje.

Išsukite sviestą (margariną) su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi iki minkštos vientisos masės. Į masę po vieną iš eilės sudėkite kiaušinių trynius. Įmaišykite pasirinktą skonio priedą (kavą, konjaką ar apelsino žievelę). Užtepkite gautą kremą ant sausainių. Sausainius 15 minučių įdėkite į šaldymo kamerą. Ištirpinkite šokoladą ir kokosų riebalus ant garų vonelės. Sausainių paviršių su įdaru pamirkykite ištirpintame šokolade. Išdėliokite sausainius ant grotelių ir leiskite šokoladui sustingti.

Receptą sukūrė

Dansukker