Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio, taip pat galite juos patiekti Šv. Valentino dienos proga.


Amerikietiškas šokoladinis tortas

Amerikietiškas šokoladinis tortas

12–14 gabalėlių 2 valandos + 6 valandos
Sudedamosios dalys

225 g sviesto
300 g juodojo šokolado (70 %)
6 kiaušiniai
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
90 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 šaukštai tamsaus romo ar bet kokio pasirinkto likerio

Putėsiams
50 g sviesto
275 g bet kokio šokolado
3 kiaušinių tryniai
3 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Farinas“
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 kiaušinių baltymai
200 ml plakamosios grietinėlės

Glajui
100 ml plakamosios grietinėlės
75 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g šokolado
Šviežių uogų puošti


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Į orkaitės apačią įdėkite skardą ir įpilkite į ją vandens.
Kepimo formą atskiriamais kraštais (20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
Ištirpinkite sviestą, nukelkite jį nuo viryklės ir pridėkite stambiais gabaliukais pjaustytą juodąjį šokoladą. Viską maišykite, kol ištirps. Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė bus puri. Įpilkite romo ir sumaišykite su ištirpintu sviestu ir šokoladu. Sukrėskite gautą masę į kepimo formą.
Kepkite 50–60 min., kol tortas sutvirtės. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Putėsiai
Ištirpinkite sviestą, nukelkite nuo viryklės ir sudėkite stambiai pjaustytą šokoladą.
Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi „Farinas“ ir vaniliniu cukrumi. Pilkite tirpintą šokoladą ir viską išmaišykite. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Juos atsargiai sukrėskite į putėsius. Vienu kartu sukrėskite po ⅓ kiaušinių baltymų. Išplakite grietinėlę ir iš lėto sumaišykite su putėsiais, kol gauta masė bus vientisa. Putėsiais padenkite atšalusį šokoladinį tortą. Uždenkite maistine plėvele ir mažiausiai 6 val. laikykite šaldymo kameroje.

Glajus
Mažame prikaistuvyje pašildykite plakamąją grietinėlę ir sirupą. Nukelkite nuo viryklės ir suberkite vanilinį cukrų ir kapotą šokoladą. Maišykite, kol masė taps vientisa. Tada palikite atvėsti.
Išimkite iš šaldymo kameros tortą ir padėkite ant torto padėklo. Ant torto vidurio pilkite paruoštą glajų. Tada juo padenkite torto kraštus taip, kad glajus lėtai nutekėtų per torto šonus.
Tortą vėl įdėkite į šaldiklį. Išimkite 20–25 min. prieš valgį.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai fondantai

Šokoladiniai fondantai

6 indeliai tinkami kepti orkaitėje
Sudedamosios dalys

100 g sviesto
150 g juodojo šokolado
2 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
0,5 arbatinio šaukštelio maltų imbierų

Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių
Pasirinktų uogų


Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir nuimkite nuo ugnies. Susmulkinkite šokoladą ir leiskite ištirpti svieste. Dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius, trynius ir cukrų. Įmaišykite sausus produktus ir supilkite šokolado ir sviesto mišinį. Maišykite, kol mišinys taps vienalytis ir blizgus. Ištepkite riebalais ir supilkite mišinį į indelius. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir sudėkite indelius ant vidurinės lentynėlės. Kepkite 6–8 minutes, tik neperkepkite. Papuoškite pasirinktomis uogomis bei cukraus milteliais. Patiekite karštą su ledais ar grietinėle.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladinis pyragas „Rocky Road“

Šokoladinis pyragas „Rocky Road“

10–12 gabalėlių
Sudedamosios dalys

100 g sviesto
100 g juodojo šokolado
3 kiaušiniai
110 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
120 g miltų
200 g spalvotų šokoladinių saldainiukų (pvz., „Smarties“)
200 g mažų zefyriukų
200 g žemės riešutų arba karijų


Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Riebalais ištepkite apvalią pyrago formą atskiriamais kraštais (22–26 cm skersmens). Ištirpinkite sviestą. Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite kapotą šokoladą. Maišykite, kol ištirps. Kiaušinius, drėgnąjį cukrų ir sirupą išplakite iki purumo. Įmaišykite miltus, pilkite tirpintą šokoladą. Atsargiai įmaišykite saldainiukus, zefyrus ir riešutus. Masę pilkite į pyrago skardą. Kepkite 20–30 min. Puoškite zefyrais ir šokolado padažu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai

25 vienetams
Sudedamosios dalys

2 kiaušiniai
200 ml „Dansukker" cukranendrių cukraus „Demerara“
100 g sviesto arba margarino
100 g juodojo šokolado
150 ml grūstų graikinių riešutų
200 ml kvietinių miltų
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių 


Suplakite kiaušinius ir cukrų. Ištirpinkite riebalus ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Sulaužykite gabaliukais šokoladą ir ištirpinkite jį virš indo su vandeniu arba mikrobangų krosnelėje nedideliu galingumu. Įmaišykite į masę. Sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Susmulkinkite graikinius riešutus ir įmaišykite į masę kartu su miltų mišiniu. Supilkite tešlą į mažas formeles ir kepkite orkaitės viduryje 200 °C temperatūroje apie 12 minučių. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai triufeliai su žvaigždiniais anyžiais

Šokoladiniai triufeliai su žvaigždiniais anyžiais

50 vnt.
Sudedamosios dalys

200 g pieninio šokolado
250 g juodojo šokolado
200 ml plakamosios grietinėlės
3 žvaigždiniai anyžiai
3 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
Kakavos miltelių


Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sukapokite šokoladą. Grietinėlę pakaitinkite kartu su žvaigždiniais anyžiais. Prieš pat užverdant nukelkite nuo viryklės ir palikite 5 min. pravėsti.
Paskui vėl pakaitinkite. Kartu įmaišykite kapotą šokoladą ir pilkite sirupą. Išimkite žvaigždinius anyžius. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent 24 val. Supjaustykite į 50–60 gabalėlių ir pabarstykite kakavos milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokolado tortas

Šokolado tortas

12 porcijų
Sudedamosios dalys

Pagrindas
75 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
200 g sutrupintų šokoladinių sausainių

Saldusis įdaras
400 ml saldinto sutirštinto pieno*
75 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus

Šokoladinis įdaras
200 g smulkinto juodojo šokolado
150 ml plaktos grietinėlės
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
40 g sviesto

Papuošti (nebūtinai)
150 ml plaktos grietinėlės
šokolado gabaliukų


Puode išmaišykite riebalus ir cukraus miltelius. Įmaišykite sutrupintus sausainius. Mišinį įdėkite į formelę nuimamais kraštais. Padėkite į šaltą vietą.

Saldusis įdaras: sumaišykite pieną, margariną ir cukrų, virkite, kol sutirštės (apie 6 minutes). Atvėsinkite kremą, tada užpilkite jį ant pagrindo. Formą vėl įdėkite į šaldytuvą.

Šokoladinis įdaras: puode sumaišykite juodąjį šokoladą, plaktą grietinėlę, cukrų ir sviestą, ištirpinkite ant vidutinio karščio kaitvietės. Prieš pildami į formą truputį atvėsinkite. Kol patieksite, laikykite šaldytuve.

Prieš pateikiant šokolado tortą galite papuošti plakta grietinėle ir šokolado gabaliukais.

* Sutirštintas pienas: 1 l pieno ir 150 g cukranendrių cukraus virkite žemame plačiame puode (geriausia su teflono danga), kol liks 400 ml. Tai trunka maždaug 30 minučių. Pienas turi būti šviesiai rudas, tirštas ir grūdėtas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Klampusis aviečių pyragas

Klampusis aviečių pyragas

Apie 35 gabaliukai
Sudedamosios dalys

250 g sviesto arba margarino
300 g juodojo šokolado
5 kiaušinių
200 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
50 g kakavos miltelių
125 ml pieno
100 g miltų
10 g kepimo miltelių
20 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
500 g aviečių

Glajui
200 g sviesto arba margarino
300 g šokolado
175 g kakavos


Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite margariną arba sviestą ir šokoladą. Suplakite kiaušinius ir cukrų „Farinas“. Supilkite pieną ir šokolado mišinį. Sumaišykite sausuosius produktus ir sudėkite į gautą masę. Supilkite į negilią kepimo skardą (30 x 40 cm), išklotą riebalais išteptu kepimo popieriumi. Užberkite aviečių. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 175 °C temperatūroje apie 15 minučių. Leiskite ataušti.

Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite margariną arba sviestą ir šokoladą. Maišydami suberkite kakavą. Ant pyrago užpilkite glajų. Jei norite, patiekite su truputį plakta grietinėle ir avietėmis.

Vietoj juodojo šokolado galima naudoti pieninį arba baltąjį šokoladą. Tokiu atveju vietoj cukraus „Farinas“ naudokite cukrų „Panevėžio Plius“.

Receptą sukūrė

Dansukker