Kavos pertraukėlė

Žvarbią rudens dieną palepinkite save puodeliu skanios kavos. Kavą pagardinkite sirupu, natūralios vanilės ar cukranendrių cukrumi.


„Monte Carlo“

„Monte Carlo“

4 stiklinės
Sudedamosios dalys

120 ml kavos skonio likerio
60 ml apelsinų likerio
100 ml grietinėlės
6 ml stiprios kavos
2 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo


Išpilstykite likerius į 4 stiklines. Tada pilkite karštą kavą ir puoškite iki purumo išplakta grietinėle. Kavą patiekite ant plaktos grietinėlės užpylę sirupo.

Šį kokteilį galima gerti ir šaltą. Tokiu atveju naudokite šaltą kavą, o prieš pildami likerį, į stiklines įmeskite keletą ledo kubelių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Karšta moka

Karšta moka

6 puodeliai
Sudedamosios dalys

4 gabalėliai „Dansukker“ rudojo gabalinio cukraus
1 valgomasis šaukštas kakavos miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
1 žiupsnelis druskos
500 ml verdančio vandens
500 ml verdančio pieno
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile


Sumaišykite rudąjį cukrų, kakavą, kavą bei druską. Supilkite 100 ml verdančio vandens. Sumaišykite likusį vandenį su pienu ir pakaitinkite. Sudėkite vanilinį cukrų ir išpilstykite gėrimą į puodelius. Gerti karštą.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kavos punšas

Kavos punšas

2 stiklinės
Sudedamosios dalys

40 ml romo
2 kiaušinių tryniai
60 ml „Dansukker” auksaspalvio sirupo
200 ml stiprios karštos kavos


Romą supilkite į dvi stiklines. Gerai išplakite kiaušinių trynius su auksaspalviu sirupu. Įpilkite kavą, viską išmaišykite ir išpilstykite į stiklines su romu. Patiekite iš karto.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sausainių su prieskoniais skonio kava

Sausainių su prieskoniais skonio kava

4 stiklinės
Sudedamosios dalys

4–8 gabalėliai „Dansukker“ rudojo gabalinio cukraus
2 valgomieji šaukštai sausainiams skirtų prieskonių
400 ml stiprios kavos
400 ml karšto šokolado
200 ml plaktos grietinėlės
2 sutrupintų sausainių su prieskoniais


Cukraus gabalėlius ir prieskonius išdėliokite į 4 stiklines. Supilkite kavą ir maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite šokoladą. Į kiekvieną stiklinę įdėkite grietinėlės ir pabarstykite sausainių su prieskoniais trupiniais. Patiekite iš karto.

Receptą sukūrė

Dansukker

Café Borgia

Café Borgia

1 puodukas
Sudedamosios dalys

100 ml pieno
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
100 ml stiprios karštos kavos
25 ml plaktos grietinėlės
2 žiupsneliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Apelsino žievelė


Šokolado skonio cukraus miltelius išmaišykite piene, jį užvirinkite ir supilkite į puodelį. Supilkite kavą. Išmaišykite plaktą grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir šaukšteliu uždėkite šį mišinį ant gėrimo. Papuoškite apelsino žievele.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kavos ir bananų kokteilis

Kavos ir bananų kokteilis

4 stiklinės
Sudedamosios dalys

1 sunokęs bananas
300 ml stiprios šaltos kavos
300 ml pieno
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ cukraus miltelių
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
50 ml grietinėlės


Sutrinkite bananą su trupučiu pieno. Supylę pieną, cukraus miltelius ir kavą, suplakite elektriniu plaktuvu iki purių putų. Viską supilkite į stiklines. Suplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir įdėkite į kiekvieną stiklinę.

Receptą sukūrė

Dansukker

Desertinė kava

Desertinė kava

4 stiklinės
Sudedamosios dalys

500 ml labai stiprios kavos, pvz., espreso
1 šaukštelis apelsinų žievelių
0,5 šaukštelio malto cinamono
200 ml vanilinių ledų
2 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo


Karštą kavą sumaišykite su apelsinų žievelėmis ir cinamonu. Išpilstykite į keturias stiklines. Į kiekvieną stiklinę įdėkite truputį ledų ir užpilkite auksaspalvio cukraus sirupo. Patiekite iškart.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šalta kava

Šalta kava

4 stiklinės
Sudedamosios dalys

Ledo kubelių
600 ml pieno
15 g kakavos miltelių
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml šaltos espreso kavos

Papuošimui
Vanilinių arba šokoladinių ledų


Sutrupinkite ledo kubelius ir sudėkite į keturias aukštas stiklines. Sumaišykite pieną, kakavos miltelius, šviesųjį sirupą bei kavą ir supilstykite į stiklines. Kiekvienos stiklinės viršų papuoškite ledais. Patiekite nedelsiant.

Receptą sukūrė

Dansukker