Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui. Be to, juos paprasta derinti su įvairiausiais priedais. Pavyzdžiui, pabandykite pašlakstyti juos „Dansukker“ šviesiuoju sirupu.

Patarimai

Kai kepsite blynus, į įkaitusį sviestą keptuvėje įberkite truputį cukraus. Blynai išeis gardesni, su lengvu karamelės prieskoniu.


Lietinių pyragas

Lietinių pyragas

4-6 porcijos
Sudedamosios dalys

Tešla
300 ml kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
600 ml pieno
3 kiaušiniai
sviesto arba margarino kepimui

Įdaras ir papuošimas
apytiksliai 500 g uogų, pasirinktos uogienės
maždaug 300 ml plaktos grietinėlės
cukraus miltelių


Sausuosius produktus sumaišykite dubenyje. Supilkite pusę pieno ir maišykite, kol masė bus vientisa. Įmuškite kiaušinius, supilkite likusį pieną ir gerai išplakite. Pakaitinkite lietiniams kepti skirtą arba įprastą keptuvę. Įdėkite gabalėlį sviesto arba margarino. Įpilkite tešlos ir kepkite. Papuošimui atrinkite gražiausias uogas. Lietinius pertepkite uogiene, uogomis ir plakta grietinėle. Papuoškite uogomis ir pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Braškių ir aviečių uogienė iš šaldytų uogų

Braškių ir aviečių uogienė iš šaldytų uogų

Sudedamosios dalys

300 g šaldytų braškių
200 g šaldytų aviečių
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
300 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms


Atitirpinkite uogas. Puode sumaišykite uogas su abiejų rūšių cukrumi ir virkite apie 5 minutes. Kruopščiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsiai.

Receptą sukūrė

Dansukker

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

4 porcijos
Sudedamosios dalys

3 kiaušiniai
200 ml pieno
150 ml kvietinių miltų
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml bet kokio riebumo grietinėlės

Kompotas
4 obuoliai
100 ml vandens
50 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
200 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 ml malto kardamono

Papuošti
100 ml grūstų graikinių riešutų

Citrinų skonio grietinėlė
150 ml plaktos grietinėlės
1/4 citrinos sulčių ir žievelė
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ cukraus miltelių

sviesto arba margarino kepimui


Paruoškite grietinėlę. Išplakite grietinėlę iki standžių putų. Pridėkite citrinos sultis, žievelę ir cukraus miltelius. Kol patieksite, laikykite šaldytuve. Lengvai suplakite kiaušinius ir pieną. Pridėkite kvietinius miltus, druską ir vanilės cukrų, gerai išmaišykite. Įpilkite grietinėlę ir palikite 10 minučių. Kompotui nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Puode sumaišykite obuolių gabaliukus, vandenį, citrinų sultis ir cukrų, pavirkite, kol obuoliai suminkštės. Pridėkite vanilinį cukrų ir kardamoną.

Kepkite plonus blynus, sudėkite juos ant lėkštučių ir apibarstykite blynus trupučiu grūstų riešutų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Braškių uogienė iš šaldytų uogų

Braškių uogienė iš šaldytų uogų

Sudedamosios dalys

500 g šaldytų žemuogių
1 apelsino sultys
500 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms


Atitirpinkite uogas. Sutarkuokite ar supjaustykite gabaliukais. Sumaišykite puode visas sudedamąsias dalis ir pavirinkite 3–5 minutes. Kruopščiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsiai.

Receptą sukūrė

Dansukker

Blynų tortas su bananų įdaru

Blynų tortas su bananų įdaru

4 porcijos 45 minučių
Sudedamosios dalys

300 ml plaktos grietinėlės
3 kiaušiniai, atskirkite baltymus ir trynius
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1/4 žiupsnelio druskos

1 įdarui
200 g lazdynų riešutų
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
100 ml grietinėlės

2 įdarui
300 ml plaktos grietinėlės
200 ml varškės
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2–3 bananai

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių
braškių

sviestas arba margarinas kepimui


Atskirai suplakite grietinėlę ir kiaušinių baltymus. Supilkite į grietinėlę trynius. Sumaišykite miltus, druską, vanilinį cukrų ir įdėkite į grietinėlę. Supilkite kiaušinių baltymus.

Smulkiai sumalkite ar sugrūskite riešutus. Sumaišykite riešutus, cukraus miltelius ir grietinėlę iki vientisos masės.

Įdarui skirtą grietinėlę su cukraus milteliais suplakite į tirštas putas. Įmaišykite varškę.

Iškepkite blynus suteptoje keptuvėje. Palikite truputį atvėsti. Supjaustykite bananus. Pirma patepkite blynus riešutų įdaru, tada sudėkite bananų griežinėlius, paskiau dėkite grietinėlės įdarą. Dėkite blynus vieną ant kito. Ant viršutinio blyno įdaro nedėkite. Tortą pabarstykite cukraus milteliais ir papuoškite braškėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Aviečių ir kokosų uogienė iš šaldytų uogų

Aviečių ir kokosų uogienė iš šaldytų uogų

Sudedamosios dalys

300 g šaldytų aviečių
200 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 šaukštas kokosų drožlių
1 šaukštas kokosų likerio (nebūtinai)


Atitirpinkite uogas. Puode sumaišykite uogas bei cukrų uogienėms ir virkite 2–3 minutes. Pridėkite kokosų drožles ir (jei pageidaujate) likerį. Kruopščiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsiai.

Receptą sukūrė

Dansukker

Saldūs korėjietiški blyneliai

Saldūs korėjietiški blyneliai

10–12 vnt.
Sudedamosios dalys

Blyneliams
450 ml miltų
225 ml ryžių miltų
1 pakelis (11 g) sausų mielių
1 šaukštas juodųjų sezamų sėklų (jeigu norisi)
2 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 šaukštelis druskos
350 ml drungno pieno
1 šaukštas rapsų aliejaus
aliejaus kepti

Įdarui
150 ml „Dansukker“ cukraus „Farinas“
2 šaukštai gerai sukapotų bet kokios rūšies riešutų
1 šaukštas cinamono ar kitokių prieskonių


Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, sezamus, cukranendrių cukrų ir druską. Į miltus pilkite pieną ir rapsų aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu. Masė turi būti labai lipni. Uždenkite plastikine plėvele ir palikite kilti, kad masė padidėtų dvigubai (30–45 min.). Tešlos viduryje padarykite skylę, kad tešla truputį sukristų. Leiskite pastovėti dar 10 min.

Paruoškite įdarą. Mažame dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų „Farinas“, riešutus ir cinamoną.

Paimkite šiek tiek tešlos ir rankomis ją suplokite. Į vidurį įdėkite 1 šaukštą įdaro ir visus kraštus sulenkite vidurio link, suspauskite, kad susiformuotų mažas kamuoliukas. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę. Gausiai įpilkite aliejaus. Kamuoliuką įdėkite į keptuvę ir atsargiai suplokite naudodami mažą aliejumi išteptą dubenėlį plokščiu dugnu. Kai paviršius šiek tiek iškils, blynelį apverskite. Jei reikia, įpilkite dar aliejaus. Paviršius turi būti aukso spalvos. Blyneliai gardžiausiai ką tik iš keptuvės, tik atsargiai – įdaras karštas!

Receptą sukūrė

Dansukker