Skonis ir kvapas

Skonis ir kvapasSvarbi cukraus savybė yra ta, kad cukrus gali sustiprinti tiek saldumo apatinės ribos nesiekiantį, tiek jį viršijantį skonį ir aromatą. Pavyzdžiui, nedidelis papildomas cukraus kiekis gali sustiprinti maistingo, tačiau rūgštaus arba kartaus maisto skonį. Skonį stiprinančios cukraus savybės yra svarbios gaminant pačius įvairiausius maisto produktus, pavyzdžiui, duonos ir gaminius iš vaisių.

 

Nedidelis cukraus kiekis gali sustiprinti virtų arba keptų daržovių, mėsos skonį, tačiau dėl to šie produktai netampa saldūs. Kitaip tariant, nedidelėmis, apatinės saldumo ribos nesiekiančiomis koncentracijomis (t. y. mažiau nei 1 proc.) cukrų galime vartoti kaip prieskonį. Šiek tiek cukraus gali būti dedama į kai kuriuos virtus arba keptus mėsos gaminius, pavyzdžiui, kumpį arba kepenų paštetą.

 

 

Grįžti prie funkcinių cukraus savybių aprašymo »