Drėgmės palaikymas


Drėgmės palaikymas

 

Drėgmės palaikymasGaminių, tokių kaip sausainiai ir virti saldumynai, kuriuose yra nedidelis kiekis vandens ir didelis kiekis cukraus, santykinis drėgnumas yra mažesnis nei aplinkos. Neįpakuoti produktai pasisavina drėgmę iš oro. Cukraus savybė surišti vandenį priklauso nuo kristalizuoto ir ištirpusio cukraus santykio.

 

Bet kokie šio santykio pokyčiai gamybos arba laikymo metu turi įtakos vandens kiekiui, kurio rišikliai gali būti atitinkami maisto produktai. Reakcijos, kurioms įvykti reikalingas vanduo, naudojant cukrų vyksta vėliau, nes cukrus yra vandens rišiklis. Duonos vartojimo laikas pailgėja, kadangi gaminyje cukrus ilgiau išlaiko vandenį.

 

Duona ir pyragai, iškepti naudojant sirupą, bus drėgnesni ir juos bus galima ilgiau vartoti nei kepinius, pagamintus naudojant cukrų. Taip yra dėl to, kad sirupe yra fruktozės, kuri suriša vandenį geriau nei cukrus.

 

 

Grįžti prie funkcinių cukraus savybių aprašymo »