Apie cukrų

Saldumas iš gamtos

Cukrus gaunamas iš cukrinių runkelių mūsų platumose. Dėl savo aiškaus, gryno saldumo tai vienas universaliausių ingredientų mūsų virtuvėse. Cukrus taip pat yra visiškai natūralus būdas užtikrinti, kad duona būtų puresnė, ledai būtų minkštesni, o uogienė ilgiau išliktų šviežia.

Daugiau nei tik saldumas

Saldus kaip cukrus yra įprasta išraiška, o cukrus tikrai prideda saldumo. Tačiau cukrus turi ne tik gryną, aiškų saldumą, bet ir daug kitų natūralių savybių, kurios virtuvėje yra privalumas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai iš prigimties yra aplinką tausojantis augalas. Ekstrahuojant cukrų, cukriniuose runkeliuose esantis vanduo perdirbamas, o cukrinių runkelių likučiai, pavyzdžiui, runkelių minkštimas ir melasa, paverčiami vertingais pašarais. Mūsų Fairtrade sertifikuoti cukranendrių cukraus produktai yra iš Pietų Amerikos ir Afrikos.

Cukraus funkcinės savybės

Šiuo metu yra gausybė cukraus rūšių, kurias galima naudoti gaminant įvairius maisto produktus. Cukrus dėl daugelio savo savybių yra svarbi šiuolaikinės maisto gamybos dalis ir yra plačiausiai pritaikomas iš visų dažniausiai mūsų vartojamų mitybos produktų.

Kenneth Hansen

„Dansukker“ pasaulis

„Dansukker“ yra prekės ženklas, skirtas žmonėms, mėgstantiems gaminti namie.

Cukrus per amžius

Saldumo žmonės visada ieškojo. Paveiksluose olose, darytuose prieš 15 000 metų, matyti, kaip žmonės renka laukinį medų. Cukraus gamyba iš cukranendrių taip pat turi ilgą istoriją, tačiau tik XIX amžiuje pradėjome išgauti cukrų iš cukrinių runkelių.