Sudedamosios dalys
200 ml grietinėlės
150 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukštai kakavos miltelių
Pagardai (pagal skonį)
Pusė aitriosios paprikos (smulkiai pjaustytos)
60 g mėtinių ledinukų (traiškytų)
50 g saldymedžio (smulkinto)
2 šaukšteliai malto kardamono
Aliuminio folijos
Kepimo popieriaus
Gaminimo eiga
Visus produktus sudėkite į storadugnį prikaistuvį. Pagardinkite pasirinktais ingredientais.
Apie 20 min. pakaitinkite ant lėtos ugnies, kol termometras pasieks 120 º C temperatūrą. Jeigu neturite maistinio termometro, patikrinkite tiesiog tąsumą. Nedidelį kiekį mišinio įlašinkite į šalto vandens stiklinę. Jeigu mišinys sustings į apvalų vidutinio minkštumo kamuoliuką, vadinasi, irisų masė paruošta.
Irisų masę supilkite ant riebalais išteptos folijos. Palikti atvėsti. Supjaustykite gabalėliais ir suvyniokite į kepimo popierių.
Patarimas
Skonis bus intensyvesnis, irisus pabarsčius aitriųjų paprikų milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Rabarbarų gaminiai
Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Gaivieji vasaros gėrimai
Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.