Rūgščios avietinės juostelės

20 vnt.
Rūgščios avietinės juostelės
(1 )

Sudedamosios dalys

200 g šaldytų aviečių
10 želatinos lapelių
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml vandens
½ šaukštelio citrinų rūgšties

Puošti
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 ml citrinų rūgšties
1 žaliosios citrinos žievelė


Kepimo skardą išklokite riebalais išteptu kepimo popieriumi. Nuplaukite ir nuvalykite avietes. Sutrinkite per tankų sietelį – reikia paruošti 100 ml aviečių tyrės. Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį ir padėkite į šalį. Prikaistuvyje sumaišykite aviečių tyrę, cukrų, sirupą ir vandenį. Kaitinkite ant stiprios ugnies, kol užvirs. Tada dar pavirkite 5–6 min. ir nukelkite prikaistuvį nuo viryklės. Nusunkite želatinos lapelius. Įmaišykite juos į karštą aviečių tyrę. Berkite citrinų rūgštį ir išmaišykite. Mentele mišinį plonu sluoksniu paskleiskite kepimo skardoje. Palaikykite kambario temperatūroje bent 2 val., kad sustingtų. Sumaišykite cukrų, citrinų rūgštį ir žaliosios citrinos žievelę. Aštriu peiliu aviečių skanėstą supjaustykite maždaug 2 cm juostelėmis ir pavoliokite paruoštame cukraus ir citrinų mišinyje. Aviečių juosteles laikykite kambario temperatūroje dideliame neuždengtame inde.

Receptą sukūrė

Dansukker