Pasiflorų pyragas taurėse

Tobulai paprastas velykinis desertas: pasiflorų pyragas taurėse. Naujoviškas žaliųjų citrinų pyrago variantas su gardžiu pasiflorų įdaru ir cukrinėmis sėklytėmis.

4 taurės

45 minutės

Įvertinimas (9 vnt)

Sudedamosios dalys

Traškūs trupiniai
40 g sviesto
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100 g rupių miltų sausainių (apie 7 vnt.)

Pasiflorų įdaras
4 pasifloros
10 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių (arba daugiau, jeigu norisi rūgščiau)
200 g saldinto sutirštinto pieno
2 kiaušinių tryniai
5 g vanilinio cukraus

Papuošti
likusios pasiflorų sėklytės
10 ml žaliųjų citrinų sulčių
15 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
200 ml plakamosios grietinėlės

Gaminimo eiga

Prikaistuvyje sviestą kaitinkite tol, kol ištirps ir paruduos. Tada supilkite sirupą. Kombaine sutrinkite sausainius, sumaišykite su sviestu.

Pasiflorų minkštimą nuspauskite per sietelį, kad neliktų sėklų. Jas atidėkite į šalį. Pasiflorų sultis sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis, sutirštintu pienu, kiaušinių tryniais ir vaniliniu cukrumi.

Dubenyje pasiflorų sėklytes sumaišykite su citrinų sultimis ir cukrumi. Kitame dubenyje iki purumo išplakite grietinėlę.

Į keturias taures sluoksniais sudėkite sausainių trupinius ir pasiflorų įdarą. Papuoškite plakta grietinėle ir pasiflorų sėklytėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.