Obuolių šerbetas su kalvadosu

6 porcijos
Obuolių šerbetas su kalvadosu
(1 )

Sudedamosios dalys

750 g nuluptų, be sėklų obuolių
450 ml vandens
vienos citrinos žievelės arba sultys
200 g „Dansukker“ cukraus
1 kiaušinio baltymas
2-3 valgomieji šaukštai kalvadoso
papašimui: šokolado gabalėliai


Supjaustykite obuolius skiltelėmis. Į puodą įpilkite 200 ml vandens, sudėkite obuolius, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Leiskite atvėsti. Sutrinkite juos arba sugrūskite per sietelį. Supilkite citrinų sultis arba suberkite susmulkintas žieveles.

Į likusią dalį vandens suberkite cukrų ir virkite, kol skystis sutirštės. Leiskite atvėsti.

Sumaišykite gautą sirupą su obuolių koše, supilkite į formą ir 3 val. palaikykite šaltoje vietoje. Masė turi tik pusiau sustingti.

Suplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų. Po truputį plakdami kiaušinio baltymą sudėkite į pusiau sustingusią masę. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Palaikykite 2 val.

Į sustingusią masę įplakite kalvadosą. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Palaikykite mažiausiai 5 val.

Ištraukite ir prieš patiekdami 10 min padėkite į šaldytuvą. Sudėkite porcijomis į dubenėlius ir papuoškite šokolado gabalėliais.

Receptą sukūrė

Dansukker