Obuolių pyragas kokoso drožlėmis

4–6 porcijos 50 minučių
Obuolių pyragas kokoso drožlėmis
(1 )

Sudedamosios dalys

  • 4 rūgštūs obuoliai
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 100 g sviesto arba margarino
  • 100 ml kvietinių miltų
  • 250 ml kokoso drožlių
  • sviesto arba margarino kepimo formelei patepti

Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175 °C temperatūrą. Ištirpinkite maistinius riebalus ir leiskite jiems ataušti.

Gerai išplakite kiaušinius ir cukrų. Tada suberkite miltus, kokoso drožles ir supilkite ataušusius ištirpintus maistinius riebalus. Gautą mišinį įmaišykite į kiaušinių masę.

Nulupkite obuolius, perpjaukite juos pusiau ir išimkite sėklytes. Tada apvaliąja puse į viršų sudėkite juos į riebalais pateptą kepimo formelę.

Užpilkite ant viršaus tešlą ir maždaug 25 min. kepkite orkaitės viduryje.

Pyragas patiekiamas šiltas, kartu su vaniliniais ledais, vaniliniu padažu arba lengvai plakta grietinėle ar liesa grietine.

Receptą sukūrė

Dansukker