Itališkas želės ir grietinėlės desertas „Panna cotta“ su šviežiomis uogomis, marinuotomis razinomis, šafranų sriuba ir karamelizuotais riešutais

10 porcijų
Itališkas želės ir grietinėlės desertas „Panna cotta“ su šviežiomis uogomis, marinuotomis razinomis, šafranų sriuba ir karamelizuotais riešutais
(0 )

Sudedamosios dalys

Marinuotos razinos

300 ml razinų
100 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus
100 ml vandens
50 ml romo (nebūtinai)
1 arbat. šaukšt. šviežių trintų imbierų
3 ml malto cinamono

Sumaišykite puode visas sudedamąsias dalis ir uždengę pavirinkite. Nuimkite puodą nuo kaitvietės ir palikite atvėsti.


Karamelizuoti riešutai

200 g pasirinktos rūšies riešutų
300 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus
3 valg. šaukšt. vandens

Keptuvėje sumaišę kaitinkite riešutus, cukranendrių cukrų ir vandenį tol, kol riešutai taps auksinės spalvos. Riešutus suberkite ir paskleiskite ant kepimo popieriaus.

Itališkas želės ir grietinėlės desertas „Panna cotta“

10 porcijų

500 ml plaktos grietinėlės
100 ml „Dansukker“ želės cukraus „Multi“

Puode išmaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirę pavirinkite 30 sekundžių. Išpilstykite į 10 mažų stiklinių ar indelių. Įdėkite į šaldytuvą.

Itališkas želės ir grietinėlės desertas „Panna cotta“ su šafranais

10 porcijų

500 ml plaktos grietinėlės
0,5 g šafranų
100 ml „Dansukker“ želės cukraus „Multi“

Puode išmaišykite grietinėlę, šafranus ir želės cukrų. Užvirinę pavirinkite 30 sekundžių. Supilkite į pailgą formelę. Įdėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami supjaustykite gabaliukais.

Itališkas želės ir grietinėlės desertas „Panna cotta“ su nuga

10 porcijų

500 ml plaktos grietinėlės
200 g minkštos nugos („Odense“)
100 ml „Dansukker“ želės cukraus „Multi“

Puode išmaišykite grietinėlę, nugą ir želės cukrų. Užvirinę pavirinkite 30 sekundžių. Supilstykite į 10 mažų stiklinių ar indelių. Įdėkite į šaldytuvą.

Šafranų sriuba

10 porcijų
400 ml apelsinų sulčių
100 ml baltojo vyno
50 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
150 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus
0,25 g šafranų
2 valg. šaukšt. kalvadoso (nebūtinai)

Viską užvirinkite, išskyrus kalvadosą. Įdėkite į šaldytuvą. Sriuba turi būti patiekiama šalta. Įmaišykite kalvadoso iškart prieš patiekdami. Sriubą supilstykite į mažus indelius. Itališką želės ir grietinėlės desertą „Panna cotta“ įdėkite į sriubą ir patiekite su trupučiu šviežių uogų. Visus indelius sudėkite ant didelės lėkštės. Ant kiekvienos lėkštės padėkite po itališką želės ir grietinėlės desertą „Panna cotta“ su šafranais ir keletu marinuotų razinų. Sudėkite ant lėkščių itališkus želės ir grietinėlės desertus „Panna cotta“ su nuga ir patiekite su karamelizuotais riešutais.

Receptą sukūrė

Dansukker