Itališkas apelsininis desertas

6–8 porcijos
Itališkas apelsininis desertas
(0 )

Sudedamosios dalys

125 g migdolų miltų
50 ml miltų
½ ml druskos
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušiniai
4 kiaušinių tryniai
300 ml plakamosios grietinėlės
1–2 apelsinai

Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių


Dubenyje sumaišykite migdolų miltus, paprastus miltus ir druską. Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, sudėkite kiaušinių trynius, supilkite grietinėlę ir plakite iki kreminės masės. Riebalais ištepkite didelę kepimo skardą arba 6–8 vienos porcijos skardeles ir supilkite masę. Nulupkite ir supjaustykite apelsinus, sudėkite juos į masę. Kepkite 20–25 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 °C temperatūroje. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus milteliais. Desertas gardžiausias dar šiek tiek šiltas.

Receptą sukūrė

Dansukker