Baltojo šokolado kremas su braškėmis ir balzaminiu actu

Baltojo šokolado kremas su braškėmis ir balzaminiu actu
(0 )

Sudedamosios dalys

300 ml grietinėlės
6 bazilikų šakelių
300 g baltojo šokolado, sulaužyto gabaliukais
50 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
50 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
30 ml balzaminio acto
15 ml vandens
250 g braškių
Bazilikų lapų


Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, sudėkite bazilikų lapus ir ant lėtos ugnies virkite 5 minutes. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir palikite 15 minučių. Išimkite bazilikus. Vėl užvirkite grietinėlę, sudėkite šokoladą ir želės cukrų „Multi“ ir virkite ant lėtos ugnies maišydami, kol išsilydys šokoladas. Supilkite į atskiras taures ir atšaldykite.

Pašalinkite braškių kotelius, uogas perpjaukite pusiau. Sudėkite į dubenį. Prikaistuvyje užvirkite cukrų „Farinas“, actą ir vandenį. Skystį užpilkite ant braškių ir išmaišykite. Palikite marinuotis apie 30 minučių. Kiekvienoje taurėje esantį kremą papuoškite baziliko lapeliu. Patiekite su braškėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker