Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose. Padarykite pertrauką ir pasišildykite gardžia sriuba ar gėrimu, pasilepinkite prie kavos ar sulčių tinkančiu užkandžiu.


Rageliai su kumpiu

Rageliai su kumpiu

32 vienetai

Sudedamosios dalys

50 g mielių
500 ml 37 °C temperatūros vandens
150 ml ištirpinto margarino
50 ml sezamų sėklų
100 ml daigintų kviečių
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 kiaušiniai
apie 1600 ml kvietinių miltų

Įdarui
16 rūkyto kumpio griežinėlių
32 sūrio griežinėliai
1 raudonoji paprika


Susmulkinkite mieles inde. Įpilkite vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps. Pridėkite margariną, sezamų sėklas, daigintus kviečius, druską, sirupą ir kiaušinį. Įmaišykite tiek miltų, kad tešla atšoktų nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Tuo metu paruoškite įdarą. Nuplaukite papriką ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite šiaudeliais. Kumpio griežinėlius supjaustykite perpus. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Padalykite tešlą į keturis vienodo storio gabalus. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite į didelį apskritą blyną ir supjaustykite į aštuonis trikampius. Ant plačios kiekvieno trikampio dalies padėkite sūrio griežinėlį ir paprikos šiaudelį. Vyniokite nuo plataus krašto link kampo. Kiekvieną ritinėlį sulenkite pusmėnuliu. Padėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Palikite kilti 20 minučių. Apšlakstykite suplaktu kiaušiniu, pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 250 °C temperatūroje apie 10 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių po rankšluosčiu. Ragelius galite ir užšaldyti.


Trupininiai keksiukai

Trupininiai keksiukai

apie 12 vienetų

Sudedamosios dalys

Trupininei tešlai
40 g sviesto arba margarino
100 ml pusryčių dribsnių
50 ml kvietinių miltų
150 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“

Tešlai
425 ml kvietinių miltų
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 kiaušinis
175 ml pieno
50 ml aliejaus

Skoniui suteikti
pvz., kakava, pipiriniai prieskoniai, šafranas, razinos, mėlynės, cinamonu pabarstytos obuolių skiltelės ar pan.


Sumaišykite trupininės tešlos sudedamąsias dalis. Sumaišykite visas tešlos sudedamąsias dalis. Įdėkite pasirinktą produktą skoniui suteikti. Išpilstykite tešlą į keksiukų formeles. Pabarstykite trupiniais. Kepkite orkaitės viduryje 200 °C temperatūroje apie 15 minučių.


Nusileidimas rogėmis

Nusileidimas rogėmis

6 puodeliai

Sudedamosios dalys

120 g juodojo šokolado, turinčio 70% kakavos
1 litrą stiprios karštos kavos
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 žiupsneliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
300 ml pieno
200 ml plaktos grietinėlės


Dubenėlyje virš karšto vandens indo ištirpinkite šokoladą. Suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir supilkite kavą - išmaišykite. Supilkite pieną. Elektriniu plakikliu suplakite masę iki purumo ir supilstykite į puodelius. Išplakite grietinėlę ir uždėkite ant gėrimų.


Traškios uogų plytelės

Traškios uogų plytelės

Sudedamosios dalys

Maždaug 20 x 30 cm gabalėlis

650 ml miltų
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 šaukštelio cinamono
0,5 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 šaukštai pieno
125 g gabalėliais supjaustyto sviesto
650 ml vaivorų ar kitų pasirinktų uogų
1 šaukštas citrinų sulčių
1,5 šaukšto bulvių krakmolo


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, 100 ml cukraus, cinamoną, vanilinį cukrų ir pieną. Sudėkite sviesto gabalėlius ir minkykite, kol masė taps lengva ir trapi. Pusę trapios masės sudėkite į orkaitėje kaitinti tinkamą indą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudykite, kad tešla būtų sulipusi. Sumaišykite uogas su citrinų sultimis ir likusiu cukrumi, krėskite jas ant pyrago pagrindo. Jeigu naudojate šaldytas uogas, įberkite 1,5 šaukšto bulvių krakmolo. Likusią trapios masės dalį sudėkite ant uogų, atsargiai paspauskite tešlą. Kepkite orkaitėje 30–35 min. arba, kol viršus švelniai parus. Palikite atvėsti, paskui supjaustykite kvadratėliais.


Amerikietiški pyragėliai „Muffin“

Amerikietiški pyragėliai „Muffin“

6 didelių arba 12 mažų pyragėlių

Sudedamosios dalys

500- 800 g kvietinių miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
100 g sviesto
400 ml pieno
200 g tarkuoto sūrio

Įdarui
100 g smulkiais griežinėliais pjaustyto poro
100 g saliamio griežinėlių

Arba
100 g pjaustytų džiovintų pomidorų
100 g fetos gabaliukų
žiupsnis kapoto šviežio baziliko

Arba
100 g rūkyto kumpio kubelių
0,5 kubeliais pjaustytos raudonosios paprikos
1 šaukštas šviežio raudonėlio


Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir sviestą. Įpilkite pieną ir gerai išmaišykite tešlą.

Įmaišykite pasirinktą įdarą. Tešlą supilkite į formeles ir apibarstykite sūriu. Kepkite orkaitės viduryje maždaug 12 minučių, jei pyragėliai maži, ir maždaug 18 minučių, jei dideli. Pyragėliai valgomi šilti arba šalti – puikiai tinka vaišėms lauke.


Vištienos ir makaronų sriuba

Vištienos ir makaronų sriuba

4 porcijos

Sudedamosios dalys

300 g vištienos filė
1 raudonoji paprika
1 geltonoji paprika
1 poras
maistiniai riebalai
800 ml vandens
2 kubeliai buljono
50 g makaronų
1 žiupsnelis baltųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 žiupsnelis raudonųjų ankštinių pipirų
petražolės

Padažui:
150 g varškės
50 ml grietinės
1-2 arbatiniai šaukšteliai kario
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 žiupsneliai druskos


Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais. Iš paprikų išimkite sėklas. Nuplaukite porą. Paprikas ir porą supjaustykite griežinėliais. Visus ingredientus gerai išmaišykite.

Įdėję į puodą šiek tiek maistinių riebalų, patroškinkite mėsą ir daržoves. Įpilkite vandenį ir sudėkite buljono kubelius. Suberkite cukrų ir baltuosius bei raudonuosius pipirus. Sudėkite makaronus ir virkite sriubą tol, kol sutirštės.

Supjaustykite ir suberkite petražoles. Išpilstykite sriubą į 4 lėkštes ir į kiekvieną įdėkite šiek tiek paruošto padažo.


Vaisinės bandelės

Vaisinės bandelės

apie 35 vnt.

Sudedamosios dalys

50 ml razinų
50 ml džiovintų abrikosų
100 ml apelsinų sulčių
600 g miltų
1 pakelis sausų mielių
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 g lydyto sviesto arba margarino
150 ml vanilinio jogurto
3 kiaušiniai

Įdaras
100 g sviesto arba margarino
150 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 ml smulkintų migdolų (pasirinktinai)

Glazūra
1 kiaušinis

Papuošti
„Dansukker“ perlinio cukraus 


Abrikosus ir razinas sudėkite į dubenį, supilkite apelsinų sultis ir palikite mirkti 2 valandoms. Susmulkinkite vaisius į mažus gabalėlius.

Dubenyje sumaišykite miltus, mieles ir cukrų. Supilkite riebalus, jogurtą, įmuškite kiaušinius, sudėkite smulkintus vaisius ir išminkykite tešlą. Dėkite tešlą ant miltais apibarstyto stalo ir iš tešlos iškočiokite stačiakampį.

Sumaišykite kartu įdarui skirtus produktus ir įdaru aptepkite tešlą. Suvyniokite stačiakampį į ritinėlį, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite juos į popierinėmis formelėmis išklotą kepimo skardą. Uždenkite ir palikite pakilti šiltoje vietoje maždaug 2 valandoms.

Aptepkite plaktu kiaušinius ir apibarstykite perliniu cukrumi. Kepkite centrinėje orkaitės dalyje 250 °C temperatūroje maždaug 7 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių, uždengę virtuviniu rankšluosčiu.


Šiltas apelsinų ir obuolių punšas

Šiltas apelsinų ir obuolių punšas

4 stiklinės

Sudedamosios dalys

500 ml obuolių sulčių
4 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 cinamono lazdelės
300 ml raudonųjų apelsinų sulčių
1 apelsinas (geriau raudonasis)


Puode sumaišykite obuolių sultis, cukranendrių cukrų bei cinamono lazdeles ir uždengę dangčiu virinkite 5 minutes. Išimkite cinamono lazdeles. Supilkite apelsinų sultis ir pašildykite gėrimą. Kruopščiai nuplaukite apelsinus ir supjaustykite skiltelėmis, po to – gabalėliais. Į kiekvieną stiklinę įdėkite po kelis apelsinų gabalėlius ir užpilkite šiltu gėrimu. Patiekite iš karto.


Sausainiai su džiovintomis uogomis

Sausainiai su džiovintomis uogomis

20–30 vnt.

Sudedamosios dalys

250 ml speltos miltų
50 ml sezamų sėklų
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g sviesto
75 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
50 g kapoto juodojo šokolado
30 g džiovintų uogų, pvz., mėlynių ar vyšnių


Sumaišykite miltus, sezamų sėklas, vanilinį cukrų ir sviestą, kol masės konsistencija primins duonos trupinius. Pilkite auksaspalvį sirupą ir išmaišykite dubenyje. Suberkite šokoladą ir uogas, užminkykite tešlą. Suformuokite iš tešlos ritinėlį. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir palikite šaldytuve 1 val. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Supjaustykite tešlos ritinėlį 1 cm pločio gabaliukais. Sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite apie 10 min. Palikite skardoje atvėsti.