Vasaros desertai

Svečiai mano, kad po jūsų puikių ant grotelių keptų patiekalų jau niekuo nustebinti neįmanoma? Pakvieskite juos paragauti šių gaivių desertų - pagyros garantuotos!


Baltojo šokolado panakota su sirupe marinuotomis braškėmis

Baltojo šokolado panakota su sirupe marinuotomis braškėmis

4 porcijos 1 valanda
Sudedamosios dalys

Panakota
100 g baltojo šokolado
70 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
400 ml grietinėlės
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Marinuotos braškės
200 g braškių
95 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 žaliosios citrinos sultys


Susmulkinkite šokoladą ir sudėkite į dubenį.
Prikaistuvyje sumaišykite želės cukrų „Multi“, grietinėlę ir vanilinį cukrų. Pavirkite 30 sekundžių.
Šiltą kremą užpilkite ant šokolado. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
Išpilstykite į 4 stiklines ir 1 valandą palaikykite šaldytuve.
Braškes nuplaukite ir supjaustykite. Sudėkite į dubenį. Suberkite cukrų „Farinas“ ir supilkite žaliosios citrinos sultis. Palaikykite apie 30 minučių, kad skoniai visiškai atsiskleistų.
Prieš tiekdami ant panakotos užpilkite marinuotų braškių sluoksnį.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vasariškas Dianos desertas

Vasariškas Dianos desertas

4 porcijos 2 valandos
Sudedamosios dalys

Šokoladiniai putėsiai
150 g juodojo šokolado
4 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 ml plakamosios grietinėlės
3 kiaušiniai (trynius atskirkite nuo baltymų)

Kreminio sūrio sluoksnis
200 g kreminio sūrio
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukštai citrinų kremo

Marinuotos braškės
150 g braškių
1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Papildomi produktai
6–8 avižiniai sausainiai


Šokoladiniai putėsiai
Dubenėlyje virš vandens ištirpinkite šokoladą, supilkite šviesųjį sirupą.
Iki standumo išplakite grietinėlę. Atidėkite į šalį.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
Lengvai paplakite trynius ir supilkite į šokoladą.
Šokoladą supilkite į plaktą grietinėlę, tuomet sudėkite baltymus. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Kreminis sūris
Išplakite kreminį sūrį, cukraus miltelius ir citrinų kremą.

Marinuotos braškės
Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas supjaustykite. Nulupkite žaliąją citriną, išspauskite sultis. Žievelę ir sultis sumaišykite su uogomis, supilkite šviesųjį sirupą.

Sluoksniavimas
Sutrupinkite avižinius sausainius. Į stiklines sluoksniais sudėkite putėsius, kreminio sūrio mišinį, uogas ir sutrupintus sausainius. Papuoškite uogomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Panakota su „Matcha“ arbatos milteliais

Panakota su „Matcha“ arbatos milteliais

4 porcijos 2 valandos
Sudedamosios dalys

Uogų sluoksnis
100 g gervuogių
50 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo

1 sluoksnis
300 ml plakamosios grietinėlės
40 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
50 g kapoto baltojo šokolado

2 sluoksnis
300 ml plakamosios grietinėlės
40 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
1/2–1 šaukštelis žaliosios japoniškos arbatos „Matcha“ miltelių
50 g kapoto baltojo šokolado


Uogos
Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite uogas, cukrų ir sirupą. Virkite 1 minutę. Uogienę išpilstykite į 4 stiklines. Palikite atvėsti.

1 sluoksnis
Grietinėlę, želės cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir pavirkite 30 sekundžių, tada sudėkite kapotą šokoladą ir palikite atvėsti. Atsargiai užpilkite ant uogienės ir palaikykite šaldytuve, kol sustings.

2 sluoksnis
Grietinėlę ir želės cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir pavirkite 30 sekundžių, tada sudėkite smulkintą šokoladą ir pusę šaukštelio žaliosios japoniškos arbatos miltelių. Palikite atvėsti. Atsargiai išpilstykite į visas keturias stiklines. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Papuoškite kapotu baltuoju šokoladu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis

Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis

Maždaug 16 vnt. 40 minučių
Sudedamosios dalys

Vafliai
4 kiaušiniai (atskirkite trynius nuo baltymų)
300 g miltų
1/2 šaukštelio maistinės sodos
2 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
50 g ištirpinto sviesto
600 ml pieno

Karamelės padažas su druska
150 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 g sviesto
300 ml plakamosios grietinėlės
1 žiupsnelis druskos


Vafliai
Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite.
Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi.
Galiausiai sudėkite baltymus.
Vaflius kepkite vaflinėje.
Tiekite su bananais, uogomis ir ledais. Pašlakstykite karamelės padažu.

Karamelės padažas su druska
Į nedidelį prikaistuvį sudėkite visus karamelės padažui skirtus produktus, išskyrus grietinėlę ir druską. Retkarčiais pamaišydami švelniai pakaitinkite, kol viskas ištirps.
Padidinkite ugnį. Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite druską.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šeivamedžių grietinėlės putėsiai su žaliosiomis citrinomis

Šeivamedžių grietinėlės putėsiai su žaliosiomis citrinomis

4 asmenims 2 valandos
Sudedamosios dalys

400 ml plakamosios grietinėlės
50 ml koncentruoto šeivamedžių žiedų gėrimo
95 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
400 ml bet kokių uogų
1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė
45 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile


Sumaišykite grietinėlę, šeivamedžių žiedų gėrimą ir želės cukrų prikaistuvyje ir pavirkite 30 sek. Išpilstykite į 4 stiklines ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Nuplaukite ir atrinkite uogas. Sumaišykite jas su citrinos žievele, citrinų sultimis ir cukrumi. Gautą masę palikite pastovėti, kol būsite pasiruošę ją supilti į paruoštą grietinėlės desertą.

Receptą sukūrė

Dansukker

Ledai ant pagaliuko: šokoladiniai

Ledai ant pagaliuko: šokoladiniai

6–8 ledų ant pagaliuko porcijos 4 valandos
Sudedamosios dalys

125 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
3 kiaušinių tryniai
2 šaukštai kakavos miltelių
75 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
600 ml 3 % riebumo pieno
250 ml plakamosios grietinėlės
100 g juodojo šokolado
Tirpinto šokolado, pabarstukų puošti


Išplakite cukrų „Farinas“, kiaušinių trynius, kakavos miltelius ir šviesųjį sirupą iki purios masės.

Užvirinkite pieną ir grietinėlę. Lėtai maišydami, atsargiai supilkite kiaušinių mišinį ir toliau virkite ne aukštesnėje nei 85 °C temperatūroje.

Nukelkite nuo viryklės ir į gautą masę berkite stambiai pjaustytą šokoladą. Viską maišykite, kol šokoladas ištirps. Gautą masę atvėsinkite šalto vandens vonelėje ir bent valandą (geriausia visą naktį) palaikykite šaldytuve. Tada masę supilkite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį. Palaikykite bent 3 val. Jei norite, ledus galite pamirkyti šokolade ir apibarstyti pabarstukais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Greitai pagaminamas vasaros desertas

Greitai pagaminamas vasaros desertas

4 porcijos
Sudedamosios dalys

300 ml plakamosios grietinėlės
15–20 nedidelių morengų
200 g šviežių aviečių

Aviečių sirupui
200 g šaldytų aviečių
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 žvaigždinis anyžius
skrudintų migdolų


Prikaistuvyje visus aviečių sirupui skirtus produktus nuolat maišydami virkite 5 min. Leiskite atvėsti, tada nukoškite.

Išplakite grietinėlę. Morengus, avietes, grietinėlę ir aviečių sirupą sluoksniais sudėkite į dubenėlį ir iškart tiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sūrio pyrago ledai su juodaisiais serbentais

Sūrio pyrago ledai su juodaisiais serbentais

Sudedamosios dalys

250 ml riebios plakamosios grietinėlės
250 ml pieno
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
5 kiaušinių tryniai
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Juodųjų serbentų kremui
100 g šaldytų juodųjų serbentų
50 ml „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
200 g kreminio sūrio


Prikaistuvyje grietinėlę ir pieną sumaišykite su šviesiuoju sirupu, vaniliniu cukrumi ir cukranendrių cukrumi. Užkaitinkite iki virimo ir nuimkite nuo ugnies. Dubenyje kiaušinių trynius švelniai išplakite su 2 šaukštais cukraus. Išplaktus kiaušinių trynius supilkite į grietinėlės ir pieno mišinį, paplakite. Kaitinkite mišinį, kol jis sutirštės (maždaug 82 °C temperatūroje). Neleiskite užvirti, antraip kiaušiniai susitrauks. Leiskite masei atvėsti, tada sudėkite į ledų gaminimo aparatą.

Juoduosius serbentus ir želės cukrų „Multi“ užkaitinkite iki virimo, virkite apie 3–10 min. Leiskite ataušti. Juoduosius serbentus sumaišykite su kreminiu sūriu.

Kai ledai jau bus beveik sustingę, atsargiai įmaišykite juodųjų serbentų kremą, kad ledai būtų skirtingų spalvų. Laikykite šaldymo kameroje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Uogų šerbetas

Uogų šerbetas

4–6 porcijos
Sudedamosios dalys

100 ml vandens
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
3 šviežių mėtų šakelių
500 g uogų, pvz., aviečių, braškių ar juodųjų serbentų
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
30 ml citrinų sulčių
2 kiaušinių baltymų
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“


Užvirkite vandenį, cukrų ir mėtas. Įmaišykite sutrintas uogas, kol pasidarys vientisa masė, supilkite šviesųjį sirupą ir citrinų sultis.
Plakite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol pasidarys standi masė, tada ją supilkite į uogų mišinį. Išmaišykite mišinį. Supilkite jį į formelę ir palaikykite šaldiklyje bent 4 valandas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kremas su uogomis

Kremas su uogomis

4 porcijos
Sudedamosios dalys

250 g uogų, pavyzdžiui, juodųjų serbentų
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Pusės citrinos sulčių
200 ml grietinėlės
100–150 ml smulkintų migdolinių sausainių
Melisų


Sutrinkite uogas ir sumaišykite su cukraus milteliais, vaniliniu cukrumi ir pusės citrinos sultimis. Plakite grietinėlę, kol pasidarys tiršta, ir maišydami supilkite į uogų masę. Šaukštu sudėkite masę į dubenėlius ir padėkite į šaldytuvą bent valandai. Galite apibarstyti migdolinių sausainių trupiniais ir melisomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kriaušiniai ledai su karameliniu padažu ir uogomis

Kriaušiniai ledai su karameliniu padažu ir uogomis

6-8 porcijos
Sudedamosios dalys

400 ml vandens
300 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
750 g kriaušių
4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Žalios spalvos maistinių dažų (galite nenaudoti)

Padažui
200 ml grietinėlės
100 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 g druskos
10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g riešutų kremo

Papuošimui
Uogų


Puode sumaišykite vandenį, cukrų bei citrinų sultis ir pavirinkite ant mažos ugnies maždaug 2 minutes. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite šerdį. Kriaušių puseles sudėkite į verdantį sirupą ir, pavirinę maždaug 15 minučių, palikite jas atvėsti sirupe. Sutrinkite kriaušes mikseriu arba pertrinkite per sietelį.

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Sumaišykite pieną, grietinėlę, šviesųjį sirupą ir užvirinkite. Palaukite, kol pieno mišinys pravės, taps tik šiltas, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Perkoškite per tankų sietelį. Sudėkite kriaušių tyrę, vanilinį cukrų ir įlašinkite pora lašų žalios spalvos maistinių dažų. Statykite mišinį į šaldymo kamerą mažiausiai 5 valandoms, kartkartėmis pamaišykite.

Sumaišykite visus padažui skirtus produktus, išskyrus riešutų kremą, ir virinkite, kol masė sutirštės ir taps vienalytė. Į puodą sudėkite riešutų kremą ir maišykite, kol ištirps. Sudėkite ledus į ledaines arba nedideles lėkšteles ir apšlakstykite padažu. Puoškite savo pasirinktomis uogomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Avietiniai sūrio pyragaičiai

Avietiniai sūrio pyragaičiai

4 porcijos
Sudedamosios dalys

100 g trupininių sausainių, sutrintų į miltelius
40 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
5 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
25 g kapotų riešutų
75 ml lydyto sviesto arba margarino

Įdarui
300 ml grietinėlės
50 ml tropinių vaisių nektaro
100 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
100 g varškės

Puošti
200 g aviečių
200 ml vandens
1 šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių
100 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“


Sumaišykite produktus, skirtus pyragaičių pagrindui ir prispausdami dėkite masę į atskiras formeles. Laikykite šaldytuve, kol sustings.

Puode sumaišykite grietinėlę, nektarą bei želės cukrų „Multi“ ir pavirkite pusę minutės. Palikite šiek tiek atvėsti, tada įmaišykite į varškę. Įdarą tolygiai paskirstykite formelėse ir statykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Puode sumaišykite vandenį, citrinos sultis bei želės cukrų „Multi“ ir pavirkite pusę minutės. Pastatykite į šalį, kad šiek tiek atvėstų. Formelėse ant įdaro sudėliokite avietes. Ant viršaus užpilkite atvėsusią želę. Laikykite šaldytuve, kol sustings. Avietes galite pakeisti braškėmis arba šilauogėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Ledai su riešutais ir avietėmis

Ledai su riešutais ir avietėmis

4 porcijos
Sudedamosios dalys

200 g riešutų
4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Aviečių 


Paskleiskite riešutus kepimo skardoje. Pakepkite įkaitintos iki 200 °C temperatūros orkaitės centrinėje dalyje maždaug 5 minutes. Atidžiai stebėkite, kadangi riešutai greitai suskrunda. Jiems atvėsus, virtuviniu rankšluosčiu nutrinkite didžiąją dalį jų išorinės odelės. Pusę riešutų smulkiai sumalkite, o likusius – sukapokite.

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Sumaišykite pieną, grietinėlę bei šviesųjį sirupą ir užvirinkite. Šiltą pieno mišinį įplakite į kiaušinių mišinį. Nukoškite per tankų sietelį. Sudėkite riešutus. Statykite mišinį į šaldymo kamerą mažiausiai 5 valandoms, kartkartėmis pamaišykite. Ledus patiekite su sveikomis ir/arba trintomis avietėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker