Marinuotos daržovės ir vaisiai

Norite išsaugoti stiklainyje dalelę vasaros, bet manote, jog tai padaryti jums užtruks be galo daug laiko? Visiškai ne. Tereikia naudoti lengvai paruošiamų patiekalų receptus ir greitai užpildysite namus naminiais skanėstais, kuriais ilgai galėsite mėgautis, pateikdami juos prie įvairių patiekalų, nuo paukštienos iki žuvies.


Česnakiniai agurkai

Česnakiniai agurkai

Apie 1,5 kilogramo
Sudedamosios dalys

15 vidutinio dydžio arba 30 mažų agurkų
1 svogūnas
2 raudonosios aitriosios paprikos
10 česnako skiltelių

Marinatui
500 ml vandens
100 ml gryno acto (24%) arba 200 ml spirituoto acto (12%)
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
60 g druskos
1 krienas


Kruopščiai nuplaukite agurkus. Nulupkite svogūną. Perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite išilgai ir išimkite sėklytes. Nulupkite česnaką. Į šiltus sterilius stiklainius sluoksniais dėkite agurkus, svogūnus, česnakus ir aitriąją papriką. Puode sumaišykite ir užvirinkite marinatui skirtus produktus. Atvėsusius užpilkite ant agurkų. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po du gabalėlius krienų. Sandariai uždarykite. Prieš pateikiant 4 savaites laikykite šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker

Marinuotos cukinijos

Marinuotos cukinijos

Sudedamosios dalys

1 kg cukinijų
75 ml spirito acto (24 proc.)
300 ml vandens
600 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 g druskos
1 cinamono lazdelė
4 gvazdikėliai
3 g juodųjų pipirų grūdelių
Susmulkintos pusės citrinos žievelės


Nuplaukite, nulupkite ir padalykite cukinijas pusiau, išpjaukite šerdis. Cukinijas supjaustykite 2–3 cm storio gabaliukais. Užvirkite actą, vandenį, cukrų ir druską. Suberkite cukinijų gabaliukus ir virkite 2 minutes. Išimkite cukinijų gabaliukus skylėtuoju šaukštu ir sudėkite į šiltus, sterilius stiklainius. Į marinavimo skystį suberkite prieskonius ir citrinos žievelę. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Leiskite ataušti. Užpilkite karštą skystį ant cukinijų gabaliukų ir uždarykite stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje. Vietoj cukinijų galite naudoti moliūgus.

Receptą sukūrė

Dansukker

Marinuotos citrinos

Marinuotos citrinos

Sudedamosios dalys

2 kg citrinų
1000 ml vandens
100 g jūros druskos
500 ml baltojo vyno acto
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 lauro lapeliai
1 cinamono lazdelė
3 gvazdikėliai
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių 


Kruopščiai nuplaukite citrinas ir sudėkite jas į šiltus, sterilius stiklainius. Puode sumaišykite marinatui skirtus produktus ir užvirkite. Supilstykite karštą marinatą į stiklainius ir sandariai uždarykite. Prieš patiekiant stiklainius palikite stovėti mažiausiai 4 savaites. Jei citrinas supjaustysite į keturias dalis arba skiltelėmis, jas galėsite valgyti po 1-2 savaičių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Konservuoti svogūnai

Konservuoti svogūnai

Sudedamosios dalys

1 kg nedidelių svogūnų
2 česnakų galvutės
5-6 čiobrelių šakelės
1 raudonoji aitrioji paprika
500 ml obuolių sidro
300 ml baltojo 12% acto
500 g„Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 cinamono lazdelė
1 anyžius
10 baltųjų pipirų grūdelių
5 g druskos 


Svogūnus sudėkite į verdantį vandenį. Vandenį nupilkite. Nuplaukite svogūnus šaltu vandeniu ir nulupkite. Nulupkite ir skiltelėmis supjaustykite česnakų galvutes. Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Į puodą supilkite sidrą, actą, cukrų ir prieskonius bei užvirinkite mišinį. Nugriebkite putas. Į šiltus sterilius stiklainius sluoksniais dėkite svogūnus, česnakus, čiobrelius ir aitriąją papriką. Ant viršaus užpilkite šiltą marinatą. Sandariai uždarykite. Prieš pateikiant laikykite savaitę šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker

Supjaustyti burokėliai

Supjaustyti burokėliai

Sudedamosios dalys

2 kg burokėlių
1,5 l vandens
2 arbatiniai šaukšteliai druskos

Nuovirui
1 l burokėlių nuoviro
100 ml 24% gryno acto arba 200 ml 12% acto spirito
1 valgomasis šaukštas druskos
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 karčiųjų pipirų
10 gvazdikėlių
pipiro grūdelių


Gerai nuplaukite burokėlius. Nupjaukite galus. Užvirkite vandenį su druska. Sudėkite burokėlius ir virkite, kol jie suminkštės. Plaukite juos šaltu vandeniu, kol atvės. Nulupkite žievę. Nuoviro neišpilkite. Supjaustykite burokėlius griežinėliais ir suberkite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po kelis pipiro grūdelius. Sudėkite nuovirui skirtus ingredientus ir pavirkite. Nugriebkite putas. Užpilkite karštą nuovirą ant burokėlių. Uždarykite stiklainius. Prieš patiekdami palaikykite 4 savaites vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Agurkų mišrainė

Agurkų mišrainė

apie 1 kilogramas
Sudedamosios dalys

2 agurkai
2 geltonieji svogūnai
1 raudonoji paprika
1 rūgštus obuolys
1 l vandens

Nuovirui
150 ml vandens
75 ml 24% gryno acto arba 150 ml 12% acto spirito
400 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 valgomasis šaukštas druskos
1 valgomasis šaukštas geltonųjų garstyčių grūdelių


Nulupkite svogūną. Kitas daržoves ir obuolį nuplaukite. Išimkite iš obuolio ir paprikų sėklas. Viską supjaustykite mažais kubeliais.

Supjaustytus svogūnus ir papriką sudėkite į puodą. Užvirkite vandenį ir užpilkite jį ant svogūnų ir paprikos mišinio. Leiskite pastovėti 10 minučių. Po to vandenį išpilkite.

Sudėkite visus nuovirui skirtus ingredientus, gerai išmaišykite ir užvirkite. Sudėkite supjaustytą obuolį ir daržovių kubelius ir virkite neuždengtame puode 10 minučių.

Supilstykite į šiltus, gerai išvalytus stiklainius.

Receptą sukūrė

Dansukker