Gaivieji vasaros gėrimai

Vasarą atsigaivinkite namie gamintais gaiviaisiais gėrimais, pavyzdžiui, arbūzų šerbetu, punšu su melionais ar kava su ledais.


Gazuota sangrija su sirupu

Gazuota sangrija su sirupu

1 ąsotis sangrijos

Sudedamosios dalys

braškių, aviečių, gervuogių
5 šaukštai sirupo
1 citrina
1 žalioji citrina
1 ryšelis mėtų
750 ml putojančio vyno (tiks ir nealkoholinis)
500 ml gazuoto vandens
„Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus pagal skonį


Uogas ir vaisius nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į ąsotį ir užpilkite sirupu. Įdėkite mėtų ir užpilkite putojančiu vynu bei gazuotu vandeniu. Galiausiai įberkite nerafinuoto cukranendrių cukraus pagal skonį ir išmaišykite.


Gaivinantis braškių sirupo gėrimas

Gaivinantis braškių sirupo gėrimas

Sudedamosios dalys

3 šaukštai sirupo
200 ml gazuoto vandens
2–3 šviežios braškės
1 žalioji citrina
40 ml džino (nebūtina)


Sirupą ir gazuotą vandenį supilkite į stiklainėlį. Sudėkite nuplautas braškes. Pilkite džiną, įdėkite žaliosios citrinos skiltelių.

PATARIMAI! Sirupą paruoškite prieš kelias dienas.
Kuo ilgiau sirupą laikysite, tuo intensyvesnis bus jo skonis.


Aviečių uogienės kokteilis su citrinomis

Aviečių uogienės kokteilis su citrinomis

4 kokteilio porcijos

Sudedamosios dalys

200 ml aviečių uogienės (žr. tradicinės uogienės receptą)
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 citrinos sultys
100 ml vandens
100 ml spanguolių sulčių
Ledukų
Vaisinio arba paprasto sodos vandens (užpylimui)
Žaliosių citrinos griežinėlių


Visus produktus sudėkite į ąsotį ir gerai išmaišykite.
Į keturias stiklines gausiai pridėkite ledukų ir užpilkite uogienės kokteiliu.
Ant viršaus užpilkite vaisinio arba paprasto sodos vandens.
Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais.

Patarimas
Norite alkoholinio kokteilio? Į kiekvieną stiklinę įpilkite po 40 ml degtinės.


Arbūzų šerbetas

Arbūzų šerbetas

6-8 stiklinės

Sudedamosios dalys

2 kg arbūzo
Grūsto ledo
2 žaliųjų citrinų sulčių
130 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Mineralinio vandens 


Nulupkite arbūzą, išimkite sėklytes ir sutrinkite jį mikseriu kartu su grūstu ledu, žaliųjų citrinų sultimis bei šviesiuoju sirupu. Supilstykite į ledo pripildytas stiklines, atskieskite mineraliniu vandeniu.

Tokiu principu galite šerbetą ruošti iš visokių uogų ir vaisių.


Limončelas

Limončelas

Sudedamosios dalys

500 kg citrinų
500 ml degtinės
400 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo


Itališkas citrinių likeris, gaivaus skonio vasaros gėrimas.

Nuplaukite ir plonai nulupkite citrinas. Stiklainyje sumaišykite degtinę ir šviesųjį sirupą. Įdėkite citrinų žieveles ir sandariai uždarykite stiklainį. Laikykite tamsioje vietoje dvi tris savaites. Nukoškite, išimkite žieveles ir supilkite skystį į butelį. Patiekite šaltą su ledo gabaliukais kaip aperityvą arba atskiestą mineraliniu vandeniu.


Gaivus vasariškas punšas su braškių arba aviečių sirupu

Gaivus vasariškas punšas su braškių arba aviečių sirupu

Apie 10 stiklinių

Sudedamosios dalys

1 citrina
2 žaliosios citrinos
2 nektarinai
ledo
200 ml šviežių aviečių
100 ml šviežių gervuogių
200 ml braškių
2 l vaisių skonio gazuoto gėrimo
100 ml braškių arba aviečių sirupo

Braškių arba aviečių sirupui
500 g braškių arba aviečių
100 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo


Pradėkite nuo braškių (aviečių) sirupo: braškes (avietes) su cukrumi kaitinkite iki užvirimo, tada dar pavirkite 5–10 min. Nukoškite per smulkų koštuvą. Sumaišykite su auksaspalviu sirupu. Supilstykite į sterilizuotus butelius. Laikykite vėsioje vietoje.

Pradėkite ruošti punšą: skiltelėmis supjaustykite citriną, žaliąsias citrinas ir nektarinus. Į dubenį sudėkite ledą, vaisius ir uogas. Viską užpilkite vaisiniu gazuotu gėrimu ir braškių (aviečių) sirupu.


Rabarbarų Margarita

Rabarbarų Margarita

4 taurės

Sudedamosios dalys

160 ml tekilos
80 ml „Cointreau“ likerio
160 ml žaliųjų citrinų sulčių
1600 ml rabarbarų sirupo
druskos

Rabarbarų sirupui
12 rabarbarų stiebų
1 l vandens
1 kg „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“


Pradėkite nuo rabarbarų sirupo. Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus. Visus produktus kartu pakaitinkite apie 15 min. Nukoškite per smulkų koštuvą. Atsargiai nuspauskite rabarbarus, kad išbėgtų visos sultys. Leiskite ataušti.

Suplakite tekilą, „Cointreau“ likerį, žaliųjų citrinų sultis ir rabarbarų sirupą.

Tiekite supylę į kokteilių taurę druska puoštais krašteliais.

Patarimas
Norėdami taurės kraštelius padengti druska, patrinkite juos citrinos skiltele, tada apverstą taurę pasukiokite lėkštelėje su druska.


Nealkoholinis vasaros kokteilis

Nealkoholinis vasaros kokteilis

1 taurė

Sudedamosios dalys

15 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių
10 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Melisų
Aviečių
Šilauogių
Ledo kubelių
Gazuoto vandens 


Aukštoje taurėje sumaišykite žaliųjų citrinų sultis su šviesiuoju sirupu. Įdėkite du melisos lapelius, šiek tiek aviečių, šilauogių ir ledo kubelių. Ant viršaus užpilkite gazuoto vandens. Šilauoges ir avietes galite pakeisti kitomis uogomis arba vaisiais, o melisas - mėtomis. 


Putojantis uogų kokteilis

Putojantis uogų kokteilis

6 stiklinės

Sudedamosios dalys

500 ml vandens
5 šilauogių arba juodųjų serbentų arbatos maišelių
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Ledo kubelių
150 g šilauogių
12 aviečių
6 braškių
700 ml putojančio rausvojo vyno


Užvirkite vandenį ir sudėkite arbatos maišelius. Palaikykite 5 minutes. Išimkite arbatos maišelius. Suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Atšaldykite. Sudėkite ledo kubelius į dideles stiklines. Paskirstykite arbatą, uogas ir vyną po stiklines ir iš karto patiekite.


Šalta kava

Šalta kava

4 stiklinės

Sudedamosios dalys

Ledo kubelių
600 ml pieno
15 g kakavos miltelių
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml šaltos espreso kavos

Papuošimui
Vanilinių arba šokoladinių ledų


Sutrupinkite ledo kubelius ir sudėkite į keturias aukštas stiklines. Sumaišykite pieną, kakavos miltelius, šviesųjį sirupą bei kavą ir supilstykite į stiklines. Kiekvienos stiklinės viršų papuoškite ledais. Patiekite nedelsiant.


Braškinė tekila

Braškinė tekila

4 taurės

Sudedamosios dalys

250 g braškių
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 ml tekilos


Plaktuvu sutrinkite visus produktus, kol pasidarys vientisa masė. Išpilstykite į 4 taures. Galite papuošti braške.


Gaivinantis citrinų gėrimas

Gaivinantis citrinų gėrimas

4 taurės

Sudedamosios dalys

50 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml romo (galite pasirinkti)
1 supjaustyta žalioji citrina
Ledo kubelių
500 ml citrinų skonio mineralinio vandens  


Sumaišykite citrinų sultis su šviesiuoju sirupu ir romu. Padalinkite masę į keturias taures. Įdėkite žaliosios citrinos skiltelių ir daug ledo kubelių. Įpilkite mineralinio vandens. Patiekite iškart.