Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius, nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudojant mūsų cukrų uogienėms, uogienės arba marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.


Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė

Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė

Sudedamosios dalys

3 žaliosios citrinos
1 citrina
50 g šviežių imbierų
300 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
100 ml vandens


Citrinas nuplaukite, nulupkite, išpjaukite minkštimą (pašalinkite visas plėveles) ir susmulkinkite. Sutarkuokite žieveles. Nulupkite ir sutarkuokite imbierus. Vaisių gabalėlius, žieveles ir imbierus sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu. Kaitinkite, kol užvirs. Įmaišykite cukrų uogienėms. Maišydami pavirkite dar 5–10 min. Patikrinkite, ar uogienės konsistencija tinkama. Uogienę supilkite į šiltus ir švarius stiklainius. Sandariai uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.


4 citrusinių vaisių marmeladas

4 citrusinių vaisių marmeladas

Sudedamosios dalys

1 raudonasis greipfrutas
2 apelsinai
2 citrinos
2 žaliosios citrinos
500 ml vandens
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms 


Kruopščiai nuplaukite vaisius. Nulupkite žieveles ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Nulupkite baltąją vaisių odelę. Vaisius supjaustykite į mažus gabalėlius. Supjaustytas žievelių juosteles ir vaisius supilkite į puodą su vandeniu, išmaišykite ir uždengę kaitinkite 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms ir virkite 3 minutes. Nuolat maišykite. Nugriebkite putas. Marmeladą supilkite į šiltus, sterilizuotus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje. 


Aplesinų ir šokolado marmeladas

Aplesinų ir šokolado marmeladas

Sudedamosios dalys

1 kg apelsinų
1 žaliosios citrinos juostelėmis pjaustyta žievelė ir sultys
75 g baltojo tarkuoto šokolado
4 šaukštai brendžio
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
2 šaukštai smulkiai kapotų lazdyno riešutų 


Kruopščiai nuplaukite apelsinus. Nulupkite apelsinų žievelę ir baltąją vaisių odelę. Supjaustytus apelsinus, žaliosios citrinos juostelėmis pjaustytą žievelę ir sultis supilkite į puodą, išmaišykite ir uždengę kaitinkite 10 minučių. Įmaišykite šokoladą, cukrų uogienėms, brendį ir virkite 3 minutes. Nuolat maišykite. Suberkite smulkiai kapotus lazdyno riešutus, išmaišykite. Nugriebkite putas. Marmeladą supilkite į šiltus, sterilizuotus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje. 


Apelsinų ir imbiero marmeladas

Apelsinų ir imbiero marmeladas

Sudedamosios dalys

1 kg apelsinų
50 ml šviežio tarkuoto imbiero
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms 


Kruopščiai nuplaukite apelsinus. Nulupkite žieveles ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Perpjaukite apelsinus pusiau ir išspauskite sultis. Pamatuokite, kiek išspaudėte sulčių, įpilkite vandens, kad iš viso būtų 800 ml skysčio. Sumaišykite sultis su supjaustytomis žievelių juostelėmis, tarkuotu imbieru ir supilkite į puodą. Uždengę kaitinkite 5 minutes. Suberkite cukrų uogienėms ir virkite 3 minutes. Nuolat maišykite. Nugriebkite putas. Marmeladą supilkite į šiltus, sterilizuotus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje. 


Citrusinių vaisių marmeladas su viskiu

Citrusinių vaisių marmeladas su viskiu

Sudedamosios dalys

5 apelsinai
1 citrina
0,5–1 greipfrutas
5 kinkanai
400 ml vandens
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms
75 ml viskio (nebūtina)


Vaisius gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Peiliu arba pjaustykle smulkiai supjaustykite vaisių minkštimą ir žievę.

Sultis, vaisius ir vandenį uždengtame puode virkite 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami dar pavirkite 5 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės. Nubriebkite putas. Įpilkite viskio.

Marmeladą išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.


Citrinų kremas

Citrinų kremas

Sudedamosios dalys

200 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
3 kiaušiniai
500 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms
200 g sviesto 


Gaivu ir rūgštu. Galima naudoti kaip torto kremą, tepti bandeles ir skrudintą duoną.

Išspauskite sultis iš citrinų. Sumaišykite jas su cukrumi uogienėms ir kiaušiniais. Virkite nuolat maišydami, kol kremas ims tirštėti.

Tebemaišydami pamažu dėkite sviestą. Nuimkite puodą nuo viryklės. Kremą nukoškite ir supilkite į šiltus švarius stiklainius. Laikykite šaltai.


Melionų ir citrusinių vaisių marmeladas

Melionų ir citrusinių vaisių marmeladas

Sudedamosios dalys

500 g melionų minkštimo
500 g greipfrutų minkštimo
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms


Melionus, greipfrutus ir cukrų uogienėms suberkite į puodą ir maišydami virkite 10 minučių. Puodą nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite.


Citrusinių vaisių marmeladas

Citrusinių vaisių marmeladas

Apie 1 litras

Sudedamosios dalys

1,5 kg apelsinų
1 citrina
200 ml vandens
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms
50 ml viskio (jei norite)


Nutarkuokite 2 apelsinų žievelę, kitus vaisius gerai nuplaukite ir nulupkite. Nulupkite ir baltąją vaisių odelę. Vaisius supjaustykite į mažus gabalėlius. Suberkite vaisių minkštimą ir cukrų uogienėms į puodą su vandeniu ir virkite 10 minučių. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Įpilkite viskio. Marmeladą išpilstykite į šiltus stiklainius.


Citrinų ir žaliųjų citrinų marmeladas

Citrinų ir žaliųjų citrinų marmeladas

Sudedamosios dalys

3 žaliosios citrinos
1 citrina
450 ml vandens
700 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms


Nuluptus bei supjaustytus vaisius suberkite į puodą, įpilkite vandens ir virkite 10 minučių.

Suberkite cukrų uogienėms ir virkite dar 5 minutes.