Uogienė ir marmeladas su vasaros skanėstais

Iš gardžių vasaros uogų ir vaisių išsivirkite uogienės ar marmelado. Jie puikiai tiks pusryčiams saulės atokaitoje arba taps gardžia vasaros šventės dovana mielam bičiuliui. Braškės, avietės, slyvos, persikai ir serbentai – iš šių ar kitų uogų ar vaisių galite išsivirti uogienės.

Siūlome išbandyti šiuos receptus.


Aviečių ir mėlynių uogienė, pagardintas žaliosiomis citrinomis

Aviečių ir mėlynių uogienė, pagardintas žaliosiomis citrinomis

Sudedamosios dalys

500 g mėlynių
500 g aviečių
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
3 žaliųjų citrinų sultys ir žievelė su balta dalimi


Į prikaistuvį suberkite uogas ir cukrų uogienėms.
Supikite žaliųjų citrinų sultis, sudėkite smulkiai tarkuotą žievelę.
Virkite 10 minučių. Nugriebkite putas.
Uogienę supilkite į šiltus visiškai švarius stiklainėlius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.


Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis

Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis

Sudedamosios dalys

1 kg braškių
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 citrinos žievelė ir sultys
Šviežių mėtų


Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite.
Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms, įdėkite citrinos žievelę. Supilkite citrinos sultis. Užvirkite ir 10 minučių kaitinkite ant lėtos ugnies.
Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Uogienę išpilstykite į karštus švarius stiklainėlius. Nedelsdami sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.


Kriaušių ir pankolių uogienė

Kriaušių ir pankolių uogienė

Sudedamosios dalys

4 kriaušės
1 pankolis
300 ml vandens
2 citrinų sultys
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms


Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir išpjaukite šerdis. Supjaustykite skiltelėmis. Nuplaukite pankolį ir pašalinkite kietąją dalį. Likusį pankolį supjaustykite skiltelėmis.
Skilteles užpilkite vandeniu ir citrinų sultimis. Pavirkite 10 minučių.
Suberkite cukrų uogienėms ir pavirkite dar 5 minutes. Nugriebkite putas.
Uogienę supilkite į šiltus, švarius stiklainėlius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.


Gervuogių uogienė su džinu

Gervuogių uogienė su džinu

Sudedamosios dalys

1 kg gervuogių
300 ml vandens
1 kg „Dansukker“ uogienių cukraus
100 ml džino


Nuplaukite uogas. Nuimkite kotelius. Suberkite gervuoges ir uogienių cukrų į puodą su vandeniu ir virkite 5 minutes. Nugriebkite putas. Supilkite džiną ir išmaišykite. Puodą nukelkite nuo viryklės. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite.


Greipfrutų ir braškių marmeladas

Greipfrutų ir braškių marmeladas

Sudedamosios dalys

1 didelis greipfrutas
200 g šaldytų braškių
330 g „Dansukker“ cukraus marmeladams


Gerai nuplaukite greipfrutą.
Padalykite į skilteles, tada jas supjaustykite dar ploniau.
Atšildytas braškes smulkiai supjaustykite.
Greipfruto ir braškių gabalėlius sudėkite į prikaistuvį ir sumaišykite su cukrumi marmeladams. Pavirkite 10  minučių. Atsargiai nugriebkite putas.
Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainėlius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.


Karamelės skonio obuolių uogienė

Karamelės skonio obuolių uogienė

Sudedamosios dalys

500 g obuolių
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml vandens
Pusės citrinos sultys
200 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 šaukštelis maltų kardamonų


Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais.
Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių.
Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6 minutes.
Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.


Arbūzų ir braškių uogienė

Arbūzų ir braškių uogienė

Sudedamosios dalys

250 g arbūzo
250 g braškių
1 citrinos sultys
300 g „Dansukker“ cukraus uogienėms


Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas.
Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite.
Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu.
Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms.
Virkite 3–6 minutes (arba kol uogienė sutirštės).
Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.


Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis

Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis

Sudedamosios dalys

500 g aviečių
250 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
3 šaukšteliai šviežiai tarkuotų imbierų
1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė


Uogas nuplaukite. Berkite į jas cukrų, imbierus ir sutarkuotą žaliosios citrinos žievelę, pilkite sultis. Virkite 3–6 min., kol masė bus pageidaujamo tirštumo. Atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.


Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais

Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais

Sudedamosios dalys

400 g šviežių abrikosų
100 g (apie 200 ml) mėlynių
250 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
7 čiobrelių šakelių


Abrikosus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Supjaustykite smulkiais gabaliukais ir kartu su cukrumi užvirinkite. Berkite kapotus čiobrelius ir pavirkite dar 3 min. Tada berkite mėlynes ir pavirkite dar minutę. Atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

Patarimas
Šiai uogienei galite naudoti džiovintus abrikosus, tačiau pirma turite juos 12 val. pamirkyti.


Braškių uogienė su sambuka

Braškių uogienė su sambuka

Sudedamosios dalys

500 g braškių
250 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
3 šaukštai sambukos (anyžių skonio likeris)


Nuplaukite ir kruopščiai atrinkite braškes. Sutrinkite rankiniu trintuvu ir su cukrumi suberkite į prikaistuvį. Pilkite sambuką ir viską virkite 3–6 min., kol masė bus pageidaujamo tirštumo. Atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.


Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu

Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu

Sudedamosios dalys

1 kg vyšnių
1 šaukštelis citrinų sulčių
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
20 g juodojo šokolado
2 šaukšteliai konjako (nebūtina)


Vyšnias, nuplovę ir išėmę kauliukus, sutrinkite arba supjaustykite mažais gabaliukais. Pilkite citrinų sultis, berkite cukrų ir viską 4 min. pavirkite prikaistuvyje. Tada nukelkite nuo viryklės ir atsargiai nugriebkite putas. Į gautą masę berkite tarkuotą šokoladą ir pilkite konjaką. Paruoštą uogienę išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.


Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais

Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais

Sudedamosios dalys

500 g braškių
250 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
4 šaukštai balzaminio acto
2–3 šaukšteliai maltų juodųjų pipirų


Nuplaukite ir kruopščiai atrinkite uogas. Tada kartu su cukrumi pavirkite 5 min. Paskui pilkite balzaminį actą, gardinkite juodaisiais pipirais ir dar pavirkite keletą minučių, kol masė bus pageidaujamo tirštumo. Atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.


Daugiau uogienių ir marmeladų receptų rasite čia »