Kepkite ant grotelių

Ilgi šilti vakarai prie kepsninės... Tai yra taip būdinga Lietuvos vasarai! Kepkite ant grotelių vakarodami namie ar iškylaudami. Be kepsninės virtuvėje daugiau nieko nereikia, be to, visi gali padėti. Kepsninėje galite kepti mėsą, paukštieną ar žuvį.


Vištienos filė šašlykai su pupelių salsa

Vištienos filė šašlykai su pupelių salsa

4 porcijos

Sudedamosios dalys

500–600 g vištienos filė

Marinatas
2 valg. šaukšt. aliejaus
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1/2 valg. šaukšt. sojų padažo
1/2 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų padažo (pvz., „Sambal Oelek“)
1 susmulkinta česnako skiltelė

Salsa
1 indelis konservuotų raudonųjų pupelių
1 indelis konservuotų juodųjų pupelių
200 ml kubeliais supjaustytų agurkų be sėklų
1–2 kubeliais supjaustyti pomidorai be sėklų
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
100 ml stambiai supjaustytų petražolių
2 šaukštai acto
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo


Marinatas
Supjaustykite mėsą kubeliais, sumaišykite marinatą ir užpilkite juo mėsą. Marinuokite mėsą šaldytuve 1–2 valandas, po to suverkite ant iešmų ir kepkite ant grotelių.

Salsa
Gerai nuskalaukite pupeles ir sumaišykite jas su kitomis sudedamosiomis dalimis. Mišinį reikia palaikyti šaldytuve 2–3 valandas.


Azijietiškas imbierų marinatas

Azijietiškas imbierų marinatas

4 porcijos

Sudedamosios dalys

50 ml aliejaus
50 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1–2 arbat. šaukšt. šviežių smulkiai sutarkuotų imbierų
1 žiupsnelis maltų kalendrų
1/2 arbat. šaukšt. stambiai maltų pipirų
50 ml sojų padažo


Viską sumaišykite. Prieš kepdami ant keptuvės ar grotelių, vištieną arba kiaulieną marinuokite porą valandų.


Krevetės ant iešmų su žaliųjų citrinų sviestu

Krevetės ant iešmų su žaliųjų citrinų sviestu

4 porcijos

Sudedamosios dalys

24–48 gliaudytų krevečių, atsižvelgiant į dydį
8 mediniai iešmeliai

Žolelių sviestas
150 g nesūdyto sviesto
50 ml sauso baltojo vyno
1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 valg. šaukšt. trintų svogūnų


Sumaišykite sviestą, baltąjį vyną, žaliąją citriną, cukranendrių cukrų ir svogūnus ir pagaminkite žolelių sviestą. Suverkite krevetes ant iešmų. Ištepkite krevetes žolelių sviestu ir palaikykite šaldytuve vieną valandą, po to kepkite ant grotelių po vieną minutę iš kiekvienos pusės.

Keptas krevetes pateikite su žolelių sviestu, žaliųjų citrinų gabalėliais ir petražolėmis arba kalendromis.


Saldžiai rūgštus marinatas vištienai

Saldžiai rūgštus marinatas vištienai

4 porcijos

Sudedamosios dalys

1 smulkiai supjaustytas svogūnas
150 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
50 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 valg. šaukšt. šviežių peletrūnų
1 arbat. šaukšt. druskos
½ arbat. šaukšt. maltų pipirų


Viską sumaišykite. Sudėkite vištienos gabalėlius, pvz. šlauneles, į marinatą 2–3 valandoms.

Kepkite vištienos gabalėlius ant grotelių arba ant keptuvės.


Glazūruoti lašišų iešmai

Glazūruoti lašišų iešmai

4 porcijos

Sudedamosios dalys

400–600 g lašišų filė
200 g didelių nuluptų krevečių
druska
pipirai
2 valg. šaukšt. aliejaus
mediniai iešmai

Glazūra
1–2 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų bazilikų
1 citrinos sultys
50 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1–2 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų padažo (pvz., „Sambal Oelek“)

Žolelių sviestas
75 g sviesto
1 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų krapų
1 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų bazilikų
1 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų petražolių
1 valg. šaukšt. smulkiai sutarkuotų citrinų žievelių
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukraus miltelių


Sumaišykite žolelių sviestą. Suformuokite ritinį arba konditeriniu švirkštu suskirstykite į dalis, padėkite į šaldytuvą iki pateikimo. Glazūrą sumaišykite puode ir kaitinkite iki užvirimo. Supjaustykite lašišą dideliais kubeliais. Suverkite lašišų gabalėlius ir krevetes ant medinių iešmų. Apiberkite druska ir pipirais. Ištepkite iešmus aliejumi ir kepkite ant grotelių 6–7 minutes. Ištepkite iešmus glazūra ir kepkite dar porą minučių.

Sudėkite iešmus ant lėkščių ir apipilkite likusia glazūra. Pateikite patiekalą su, pvz., virtomis bulvėmis, salotomis, pomidorais, citrinomis ir žolelių sviestu.


Ant grotelių keptos figos

Ant grotelių keptos figos

4 porcijos

Sudedamosios dalys

4 šviežios figos
100 g sūrio su žaliaisiais pelėsiais
8 griežinėliai šaltai rūkyto kumpio
4 valg. šaukšt. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
100 ml raudonojo vyno


Sumaišykite puode raudonąjį vyną ir sirupą, šildykite tol, kol pusė kiekio išgaruos. Paklokite foliją ant grotelių ir sudėkite per pusę perpjautas figas, ant figų uždėkite sūrio. Kepkite figas ant grotelių, kol sūris pradės tirpti. Perkelkite figas ant lėkščių ir ant kiekvienos padėkite griežinėlį kumpio. Užpilkite raudonojo vyno sirupo.