Pavasariška kavos pertraukėlė lauke

Pasivaišinkite pavasariška kava lauke! Čia surinkome geriausius saldžių pyragaičių receptus nuostabiai pavakarei balkone, parke ar sode. Patiekite prie kavos, sulčių ar pieno, kaip esate įpratę.


Sausainiai su uogiene

Sausainiai su uogiene

Apie 35 vnt.

Sudedamosios dalys

Tešlai
200 g sviesto ar margarino
30 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
250 g sijotų miltų
1 kiaušinio trynys

Užpildui
200 g aviečių
50 ml vandens
150 g „Dansukker“ uogienių cukraus

Papuošti
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
keli vandens lašai


Pirmiausia puode sumaišykite avietes su vandeniu ir vieną minutę pavirinkite. Įberkite uogienių cukrų ir dar 2 minutes pavirinkite. Palikite atvėsti. Sumaišykite tešlos sudedamąsias dalis. Tešlą sudėkite į plastikinį maišelį ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. Iš trečdalio tešlos suformuokite 35 rutuliukus. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Prispauskite rutuliukus ir į kiekvieno vidurį įdėkite truputį uogienės. Likusią tešlą išspauskite aplink sausainių kraštus. Kepkite sausainius vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 °C temperatūroje apie 7 minutes. Cukraus miltelius sumaišykite su trupučiu vandens, gauta mase aptepkite sausainius.


Razinų rutuliukai

Razinų rutuliukai

Apie 45 vnt.

Sudedamosios dalys

275 g sijotų miltų
10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 g kepimo miltelių
75 g razinų
150 g sviesto ar margarino
50 ml grietinėlės

Apvolioti
150–200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“


Sumaišykite razinas su sausosiomis sudedamosiomis dalimis. Riebalus supjaustykite mažais gabaliukais ir įmaišykite į miltų mišinį, kad pagal struktūrą primintų duonos trupinius. Įmaišykite grietinėlę ir išminkykite tešlą. Palikite šaldytuve mažiausiai 1 valandai. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iš kiekvienos suformuokite maždaug 3 cm skersmens ritinius. Ritinius supjaustykite maždaug ½ cm gabaliukais. Ant kepimo popieriaus berkite cukrų, ant jo sudėkite tešlos gabaliukus ir švelniai ridenkite, kol suformuosite maždaug 6 cm skersmens rutuliukus. Apsukite juos, kad cukrus padengtų iš visų pusių. Sudėkite rutuliukus ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 °C temperatūroje apie 7 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių.


Migdolų ir karamelės sausainiai

Migdolų ir karamelės sausainiai

Apie 30 vnt.

Sudedamosios dalys

200 g sviesto ar margarino
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius"
15 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
275 g sijotų miltų

Migdolų ir karamelės glajus
30 g migdolų ar sezamų sėklų
50 g sviesto ar margarino
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius"
15 g sijotų miltų
30 ml plakamosios grietinėlės


Sumaišykite tešlos sudedamąsias dalis. Iš tešlos suformuokite 30 vienodo dydžio rutuliukų ir sudėkite juos į sausainių formeles. Kiekviename rutuliuke įspauskite duobutę iš viršaus. Nulupkite migdolų žieveles ir susmulkinkite juos. Visas glajaus sudedamąsias dalis sumaišykite puode ir užvirinkite. Dėkite glajų šaukštu į sausainių duobutes. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 °C temperatūroje apie 12 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių.


Migdoliniai pyragaičiai prie arbatos

Migdoliniai pyragaičiai prie arbatos

Maždaug 30 vnt.

Sudedamosios dalys

200 g nuplikytų, be odelės maltų migdolų
325 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 kiaušinių baltymai
Žiupsnelis žalių arba raudonų maistinių dažų (nebūtinai)

Papuošti
lazdyno riešutų
graikinių riešutų
uogų
cukruotos apelsinų žievelės
juodojo šokolado


Sumaišykite migdolus ir cukraus miltelius. Pamažu pilkite kiaušinio baltymus ir maišykite, kol masė pasidarys tiršta. Jeigu norite, galite įlašinti keletą lašų maistinių dažų. Konditerinio maišelio pagalba išspauskite nedideles roželes, kūgius, lazdeles ar kitokios formos pyragėlius ir sudėkite juos ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Pyragaičius papuoškite nurodytais produktais arba iškepusius panardinkite į ištirpintą šokoladą ir išimkite. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 °C temperatūroje apie 8 minutes. Paruoštus migdolinius pyragėlius galima užšaldyti.


Pyragaičiai su uogienės įdaru

Pyragaičiai su uogienės įdaru

Sudedamosios dalys

450 ml kvietinių miltų
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
200 g sviesto arba margarino
uogienės


Iš kvietinių miltų, cukraus miltelių ir sviesto išminkykite tešlą. Iš jos padarykite rutulėlius ir sudėkite į popierines formeles. Kiekviename rutulėlyje įspauskite duobutę ir į ją įdėkite uogienės. Pyragaičius su uogienės įdaru kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.