Kepiniai

Pavaišinkite svečius ar kolegas per kavos pertraukėlę darbe savo keptu pyragu. Mūsų siūlomi kepiniai labai gardūs, receptai nesudėtingi, o kepti skardoje yra paprasta ir patogu, be to, kepant skardoje kepinys išeina didesnis.


Pyragaičiai su avietėmis

Pyragaičiai su avietėmis

Apie 30 vienetų
Sudedamosios dalys

6 kiaušiniai
400 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
200 g smulkintų lazdynų riešutų
50 ml kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
 
Papuošti
100 g saldainių
300 ml plaktos grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
250 g (0,5 l) šviežių aviečių


25 x 35 cm skardą išklokite kepimo popieriumi. Sutepkite popierių. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite smulkintus riešutus, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir įdėkite į kiaušinių masę. Supilkite tešlą į skardą ir kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 30 minučių. Apverskite pyragą. Pabarstykite saldainiais. Supjaustykite kubeliais. Išplakite grietinėlę su cukraus milteliais iki standžių putų. Konditeriniu švirkštu sušvirkškite putas ant kubelių. Papuoškite avietėmis. Prieš patiekiant pyragą patariama atšaldyti. Jei ne visi pyragaičiai bus patiekiami iškart, suplakite tiek grietinėlės, kiek reikia papuošti patiekiamiems pyragaičiams.
 
Avietes galite pakeisti kitomis uogomis ar vaisiais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokolado ir kokosų pyragaičiai

Šokolado ir kokosų pyragaičiai

20 vienetų
Sudedamosios dalys

3 kiaušiniai
250 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

250 ml kvietinių miltų
1,5 valg. šaukšt. kakavos
2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
100 ml vandens
100 g sviesto arba margarino

Kokosų masei
75 g sviesto arba margarino
300 ml kokosų drožlių
250 ml „Dansukker“ cukraus miltelių

2 maži kiaušiniai

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių


Ištepkite ir pabarstykite mažą skardą (apie 20 x 30 cm).

Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purumo. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą ir įmaišykite į masę. Užvirinkite vandenį su riebalais ir įpilkite į šokolado masę. Paskleiskite masę formoje ir kepkite 200 °C temperatūroje orkaitės apačioje apie 20 minučių. Sumaišykite puode visas kokosų masės sudedamąsias dalis ir maišydami virkite, kol masė sutirštės.

Išimkite pyragą, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C. Kokosų masę paskleiskite ant šokolado pyrago viršaus, formą įdėkite į orkaitę ir kepkite orkaitės viduryje apie 10 minučių, kol paviršius taps auksines spalvos. Prieš pjaustydami kubeliais pyragą atvėsinkite. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus milteliais. Pyragą galite užšaldyti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Migdolų sausainiai

Migdolų sausainiai

8 porcijos
Sudedamosios dalys

200 g saldžių migdolų
4 kiaušinių
200 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 valg. šaukšt. trintos citrinos žievelės
1 arbat. šaukšt. smulkiai maltų rozmarinų
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių
juostelėmis supjaustytų citrinų žievelių

Formai sutepti
margarino
„Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“


Nuplikykite, nulupkite ir sumalkite migdolus. Suplakite kiaušinius ir cukrų iki lengvos šviesios masės. Sudėkite kitas sudedamąsias dalis. Išpilkite tešlą į suteptą 20 x 30 cm formą. Kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 40 minučių. Atvėsinkite ant grotelių. Supjaustykite kubeliais.

Prieš patiekdami apibarstykite sausainius cukraus milteliais ir citrinų žievelėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pikantiškas pyragas

Pikantiškas pyragas

apie 40 gabaliukų
Sudedamosios dalys

4 kiaušiniai
800 ml „Dansukker“ cukraus „Farinas“
600 ml kefyro
1 valg. šaukšt. imbiero
1,5 valg. šaukšt. kardamono
2 arbat. šaukšt. gvazdikėlių
1,5 valg. šaukšt. cinamono
1200 ml kvietinių miltų
1 arbat. šaukšt. sodos
200 g tirpdyto sviesto arba margarino
200 ml bruknių sulčių ar šviežių bruknių

Papuošti
400 g natūralaus neriebaus „Filadelfijos“ sūrio
400 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
bruknių


Į iki purumo išplatus kiaušinius su cukrumi, įpilkite kefyrą. Sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir suberkite į masę. Įmaišykite sviestą ir bruknių sultis. Supilkite tešlą į kepimo skardą. Kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 25 minutes. Pyragą palikite atvėsti.

Sumaišykite sūrį, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų ir gauta mase aptepkite pyragą. Papuoškite bruknėmis ir supjaustykite kubeliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas

Apie 35 gabaliukai
Sudedamosios dalys

Tešlai
540 g kvietinių miltų
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukštelis kepimo miltelių
300 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
3 kiaušiniai
250 g mėlynių

Pabarstyti
150 g tirpdyto sviesto arba margarino
450 ml avižinių dribsnių
300 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių


Sumaišykite visas sausas tešlos sudedamąsias dalis. Įmaišykite išplaktus kiaušinius. Įdėkite riebalus ir išminkykite tešlą. Sudėkite tešlą ant išteptos 20x 30 cm skardos. Ant viršaus paskirstykite mėlynes. Sumaišykite ištirpdytus riebalus su avižiniais dribsniais ir cukrumi ir išberkite ant mėlynių. Pyragą kepkite 200 °C orkaitėje apie 30 minučių. Atvėsinkite. Supjaustykite kubeliais, pabarstykite cukraus milteliais.

Mėlynes galite pakeisti kitomis uogomis ar vaisiais, pvz., vyšniomis ar slyvomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pyragaičiai

Pyragaičiai

apie 40 vienetų
Sudedamosios dalys

200 ml ištirpinto margarino
200 ml vandens
5 kiaušiniai
400 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ arba „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
450 ml kvietinių miltų
2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
sviesto ar margarino formai ištepti
„Dansukker“ cukranendrių cukrus formai pabarstyti

Pagardinti
• 2 arbat. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
• 2 valg. šaukšt. kakavos
• 1 g šafrano
• maždaug 400 g šviežių uogų ar vaisių gabaliukų
• maždaug 250 g razinų ar kitų džiovintų vaisių
• 100 g tarkuotų morkų, 200 g nusausintų smulkintų ananasų, 50 g graikinių riešutų
• 300 g tarkuotų moliūgų ir tarkuota 1 žaliosios citrinos žievelė

Papuošti
• bet kokio skonio „Dansukker“ cukraus miltelių, ištirpintų nedideliame vandens kiekyje
• 200 g šviežio natūralaus „Filadelfijos“ sūrio, 250 ml „Dansukker“ cukraus miltelių, 1 citrinos tarkuota žievelė
• 250 ml „Dansukker“ cukraus miltelių, 1 valg. šaukšt. kakavos, 50 ml kavos, 50 g tirpinto sviesto ar margarino, kokosų drožlių pabarstyti


Ištepkite maždaug 30 x 40 cm formą ir pabarstykite cukranendrių cukrumi. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purumo. Sumaišykite margariną su vandeniu. Sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir suberkite į masę. Įdėkite prieskonių pagal skonį. Paskirstykite tešlą formoje ir kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje 25–40 minučių. Apverskite pyragą. Papuoškite pyragą pagal skonį.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pyragas su migdolais

Pyragas su migdolais

25 gabaliukai
Sudedamosios dalys

150 g sviesto arba margarino
300 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
2 kiaušiniai
300 ml kvietinių miltų
1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
200 ml grūstų migdolų
2 arbat. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile


Nustatykite orkaitėje 150–175 °C temperatūrą.

Puode ištirpdykite cukrų „Farinas“ su sviestu ar margarinu. Virinkite 5 minutes. Atvėsinkite.

Įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, bulvių krakmolą ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite.

Ištepkite formą arba skardą (20 x 30 cm). Išpilkite masę į formą.

Kepkite ant apatinių grotelių 35–40 minučių. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškeptas. Atvėsinkite. Supjaustykite kubeliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pyragas su kokosų skonio „Toskanos“ glajumi

Pyragas su kokosų skonio „Toskanos“ glajumi

apie 20 gabaliukų
Sudedamosios dalys

5 kiaušiniai
500 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
200 g kambario temperatūros sviesto
100 ml kakavos
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 ml druskos
350 ml kvietinių miltų
 
„Toskanos“ glajui
400 g kokosų drožlių
300 ml „Dansukker“ cukraus
200 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 ml plaktos grietinėlės
125 g sviesto arba margarino


Išplakite kiaušinius su cukranendrių cukrumi. Įdėkite sviestą, suberkite kakavą, vanilinį cukrų ir druską, miltus. Išmaišykite. Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo skardą 30 x 40 cm. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 minučių.
Sumaišykite puode „Toskanos“ glajaus sudedamąsias dalis ir maišydami virkite 5 minutes. Išpilkite glajų ant pyrago ir kepkite dar apie 10 minučių. Prieš pjaustydami kubeliais atvėsinkite. Gabaliukus sudėkite į indą, kiekvieną gabaliuką atskirdami popieriumi. Pyrago gabaliukus galite šaldyti.

Receptą sukūrė

Dansukker