Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Pradėkite metus nuo gardžių pyragų ir kitų kepinių su gaiviu citrusinių vaisių įdaru. Apelsinų ir citrinų skonis žiemą yra įprastas, jis puikiai tinka kepiniams. Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.


Kreminis citrinų pyragas

Kreminis citrinų pyragas

Sudedamosios dalys

150 g ekologiškų kvietinių miltų
1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštas „Dansukker“ ekologiško cukraus
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g atvėsinto sviesto
1 kiaušinio trynys

Įdarui
2 kiaušiniai
5 kiaušinių tryniai
225 g „Dansukker“ ekologiško cukraus
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
75 ml plakamosios grietinėlės
3 citrinų sultys
1 citrinos žievelė
„Dansukker“ cukraus miltelių pyragui pabarstyti


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa. Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.

Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę. Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę. Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30–35 min. Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Citrinų putėsių tortas

Citrinų putėsių tortas

8 porcijos
Sudedamosios dalys

Pagrindas
300 g migdolų masė
3 kiaušiniai

Įdarui
4 želatinos lapeliai
3 kiaušiniai, atskyrus baltymus nuo trynių
150 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
200 ml plaktos grietinėlės
2 mažos citrinos
100 ml varškės

Papuošti
2 kiviai


Nustatykite orkaitėje 175 °C temperatūrą.

Sumalkite migdolus ir įmaišykite kiaušinius. Sudėkite masę į suteptą formą (apie 25 cm) su nuimamais kraštais. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių. Palikite atvėsti.

Pamerkite želatinos lapelius šaltame vandenyje.

Iki tirštumo suplakite kiaušinių trynius su cukraus milteliais. Suplakite baltymus iki tirštų putų. Iki tirštumo suplakite grietinėlę. Nuplaukite citrinas. Nulupkite žievelę ir išspauskite sultis. Išspauskite želatinos lapelius ir pašildykite juos puode su citrinų sultimis. Palikite kiek atvėsti.

Maišydami įpilkite sultis su želatina į kiaušinių trynių mišinį. Įmaišykite citrinų žieveles ir varškę. Tada įmaišykite grietinėlę, o pabaigai – baltymus. Supilkite mišinį į formą ir palikite šaltoje vietoje mažiausiai 3 valandoms prieš patiekdami. Citrinų putėsių tortą papuoškite nuluptais ir griežinėliais supjaustytais kiviais. (Kivius galima pakeisti kitais vaisiais pagal metų laiką.)

Receptą sukūrė

Dansukker

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

25 vienetų
Sudedamosios dalys

100 g sviesto arba margarino
125 g miltų
30 g maltų migdolų
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus

Įdarui
2 kiaušiniai
100 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 citrinos sultys ir žievelė

Papuošti
„Dansukker“ cukraus milteliai


Sutepkite ir paberkite miltais keturkampę formą (23 ir 23 cm) arba naudokite aliuminio folijos formą. Nustatykite orkaitėje 175 °C temperatūrą.

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Nuimkite puodą nuo kaitvietės ir įmaišykite likusius produktus. Tešlą įspauskite į formą. Kepkite orkaitės viduryje 12 minučių. Išimkite ir atidėkite į šalį. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 °C.

Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purumo. Sudėkite miltus ir citrinų žieveles. Pagaliau įmaišykite citrinų sultis. Įpilkite tešlą į formą ir kepkite orkaitės viduryje apie 15 minučių. Įdaras gali sukietėti, bet neturi tapti rudas. Prieš pjaustydami kvadratėliais pyragą atvėsinkite. Prieš patiekdami pabarstykite pyragaičius cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Citrininiai pyragėliai

Citrininiai pyragėliai

6–8 vienetai
Sudedamosios dalys

375 ml miltų
50 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 žiupsnelis druskos
80 g sviesto arba margarino
6 šaukštai šalto vandens

Įdarui
6 citrinos
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 šaukštai bulvių krakmolo
3 kiaušinių tryniai
100 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Papuošti
1 šokoladinis saldainis
sviesto arba margarino kepimo formelėms ištepti


80 g sviesto arba margarino supjaustykite mažais gabalėliais, berkite miltus, cukranendrių cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite. Pilkite vandenį ir vėl išmaišykite. Tada tešlą krėskite į plastikinį maišelį ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. Paskui atvėsusią tešlą padalykite į 6–8 riebalais išteptas pyragaičių formeles. Šakute padarykite skylutes. Formeles su tešla dar 30 min. palaikykite šaldytuve. Paskui kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (arba iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 15 min.

Kruopščiai nuplaukite citrinas. Nulupkite ir išspauskite sultis. Atskieskite sultis vandeniu (bendras tūris turi būti 350 ml). Prikaistuvyje 300 ml citrinų sulčių sumaišykite su citrinų žievelėmis ir cukrumi. Viską užvirinkite ir maišykite, kol ištirps cukrus. Tada prikaistuvyje sumaišykite bulvių krakmolą ir likusias citrinų sultis, viską užvirinkite.
Į dubenį krėskite kiaušinių trynius, įpilkite keletą šaukštų paruoštų šiltų citrinų sulčių, išmaišykite ir visą masę supilkite į citrinų sultis prikaistuvyje. Vėl gerai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į iškepusias tešlos formeles ir palikite 30 min. šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker

Itališkas citrinų pyragas

Itališkas citrinų pyragas

maždaug 8 porcijos
Sudedamosios dalys

400 g saldžios tešlos
Miltų pabarstyti ant stalo

Įdaras
250 g „Rikotos“ sūrio
250 g „Maskarponės“ sūrio
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
125 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
6 kiaušinių tryniai
6 kiaušinių baltymai 


Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą taip, kad ji būtų 5 cm platesnė už 25 cm pločio kepimo indą. Išklokite tešlos lakštą kepimo inde, išsikišančius tešlos kraštus užlenkdami ties indo šonais.

Kartu sumaišykite dviejų rūšių sūrį, citrinos sultis ir žievelę, pusę cukraus kiekio ir penkis kiaušinių trynius.

Išsukite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Supilkite likusį cukrų ir sukite masę dar dvi minutes. Įmaišykite kiaušinių baltymų masę į sūrio masę.

Receptą sukūrė

Dansukker

Itališkas apelsininis desertas

Itališkas apelsininis desertas

6–8 porcijos
Sudedamosios dalys

125 g migdolų miltų
50 ml miltų
½ ml druskos
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušiniai
4 kiaušinių tryniai
300 ml plakamosios grietinėlės
1–2 apelsinai

Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių


Dubenyje sumaišykite migdolų miltus, paprastus miltus ir druską. Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, sudėkite kiaušinių trynius, supilkite grietinėlę ir plakite iki kreminės masės. Riebalais ištepkite didelę kepimo skardą arba 6–8 vienos porcijos skardeles ir supilkite masę. Nulupkite ir supjaustykite apelsinus, sudėkite juos į masę. Kepkite 20–25 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 °C temperatūroje. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus milteliais. Desertas gardžiausias dar šiek tiek šiltas.

Receptą sukūrė

Dansukker

 Apelsinų skonio sausainiai

Apelsinų skonio sausainiai

Apie 50 vienetų
Sudedamosios dalys

400 ml kvietinių miltų
200 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 valgomieji šaukštai likerio „Cointreau“ arba „Grand Marnier“
susmulkinta apelsino žievelė
2 valgomieji šaukštai sviesto ar margarino
2 kiaušiniai
200 g luptų migdolų


Visas sausas sudedamąsias dalis sudėkite į dubenį. Įmaišykite likerį, apelsino žievelę, riebalus ir kiaušinius, išminkykite tešlą. Įdėkite migdolus. Tešlą sudėkite į plastiko maišelį ir padėkite į šaldytuvą mažiausia 30-čiai minučių.

Tešlą padalykite į dvi dalis, suformuokite maždaug 3 cm skersmens volelius ir padėkite ant miltais pabarstytos skardos. Uždenkite kepimo popieriumi. Kepkite 175 °C orkaitėje apie 12 minučių. Tada supjaustykite maždaug pusantro centimetro pločio gabaliukais. Vėl padėkite ant skardos ir uždenkite kepimo popieriumi. Kepkite dar maždaug 10 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių. Laikykite sausoje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Apelsinų pyragas su apelsinų įdaru

Apelsinų pyragas su apelsinų įdaru

Sudedamosios dalys

Tešla
225 g sviesto arba margarino
225 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
5 kiaušiniai
400 ml kvietinių miltų
3 valgomasis šaukštas kakavos
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas tarkuotos apelsinų žievelės

Formai
100 ml migdolų griežinėlių

Įdarui
100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
2 kiaušinių trynių
200 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms
100 g sviesto

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių


Pradėkite nuo apelsinų skonio įdaro. Puode sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų uogienėms ir apelsinų sultis. Puodą padėkite ant viryklės ir virkite nuolat maišydami, kol kremas ims tirštėti. Tebemaišydami pamažu dėkite sviestą. Nuimkite puodą nuo ugnies. Nukoškite apelsinų įdarą ir palikite atvėsti.

Ištepkite sviestu apskritą apie 24 cm skersmens kepimo formą. Nuklokite formą migdolų griežinėliais.
Riebalus su cukraus milteliais suplakite dubenyje plaktuvu iki purios lengvos masės. Tebemaišydami dėkite po vieną kiaušinius. Sumaišykite kvietinius miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir įdėkite juos į masę kartu su apelsinų žievelėmis. Išpilkite tešlą į formą ir kepkite 175 °C orkaitėje apie 50 minučių. Patikrinkite dantų krapštuku, ar pyrago vidus iškepė. Palikite vėsti formoje. Padalykite pyragą į du papločius, ant vieno užtepkite įdarą. Ant viršaus padėkite antrą paplotį ir palikite prieš patiekdami mažiausiai vienai valandai.

Receptą sukūrė

Dansukker

Gardūs apelsininiai kvadratėliai

Gardūs apelsininiai kvadratėliai

apie 20 vienetų
Sudedamosios dalys

375 ml miltų
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g kambario temperatūros sviesto arba margarino

Įdarui
300 ml plakamosios grietinėlės
175 g sviesto arba margarino
200 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
50 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 šaukštas apelsinų sulčių koncentrato

Papuošimui
200 g apelsinų skonio šokolado


Iš visų sudedamųjų dalių suminkykite tešlą. Įklokite ją į lengvai riebalais pateptą kepimo skardą. Kepkite apie 20 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 ℃ temperatūroje.
Nulupkite apelsiną ir gerai sutarkuokite žievelę. Visas sudedamąsias įdaro dalis sudėkite į prikaistuvį ir 20 min. virkite ant lėtos ugnies. Paskirstykite karamelę ant tešlos pagrindo. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Virš indo su karštu vandeniu ištirpinkite šokoladą. Paskirstykite šokoladą ant karamelės mišinio. Laikykite vėsioje vietoje. Prieš patiekdami supjaustykite kvadratėliais.

Receptą sukūrė

Dansukker