Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą. Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.


Šokoladinis punšas

Šokoladinis punšas

4 taurės
Sudedamosios dalys

400 ml stiprios šviežiai virtos kavos
400 ml pieno
100 g tamsaus šokolado
4 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
120 ml konjako

Papuošti
150 ml plakamosios grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo 


Prikaistuvyje pakaitinkite kavą ir pieną. Sudėkite šokoladą ir maišykite, kol šis ištirps. Įberkite cukrų „Farinas“ ir vanilinį cukrų. Supilstykite konjaką, nurodytą kiekį paskirstydami į keturias taures. Ant viršaus užpilkite šokolado masę. Ant jos dėkite pilną šaukštą plaktos grietinėlės ir pašlakstykite nedideliu auksaspalvio sirupo kiekiu. Patiekite iškart. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Kava su cinamonu

Kava su cinamonu

4 puodeliai
Sudedamosios dalys

150 g plaktos grietinėlės
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 arbatatinis šaukštelis cinamono
600 ml stiprios kavos


Lygiomis dalimis įdėkite cukranendrių cukrų ir cinamoną į keturis puodelius ir įpilkite kavą. Išmaišykite. Papuoškite plakta grietinėle.

Receptą sukūrė

Dansukker

Chai

Chai

4 stiklinės
Sudedamosios dalys

2 puodeliai vandens
2 šaukštai arbatos (pvz., „Earl grey”)
1/2 šaukštelio grūsto kardamono
1/2 šaukštelio grūsto imbiero
4 gvazdikėliai
2 puodeliai pieno
10 gabalėlių „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
Cinamono


Puode verdamas vanduo, cukranendrių cukrus ir arbata su prieskoniais. Į mišinį įpilamas pienas. Arbata verda 2 min. Ant silpnos ugnies. Išvirtas gėrimas nukošiamas ir išpilstomas į stiklines. Užbarstoma cinamono papuošimui.
Šią indišką arbatą galima gerti ir šaltą.

Receptą sukūrė

Dansukker

Krambambuli

Krambambuli

10-12 stiklinių
Sudedamosios dalys

1,5 litro verdančio vandens
3 valgomieji šaukštai arbatos lapelių
1 butelis raudonojo vyno
1 citrinos sultys ir žievelė
2 cinamono lazdelės
250 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
250 ml konjako


Suberkite į puodą arbatos lapelius ir užpilkite juos verdančiu vandeniu. Palikite 5 minutėms. Pašildykite vyną, cinamono lazdeles, citrinos sultis ir žievelę. Sumaišykite vyno mišinį su arbata. Perkoškite gėrimą. Suberkite cukranendrių cukrų į kiaurasamtį virš puodo su gėrimu, apipilkite konjaku ir uždekite. Kai cukranendrių cukrus ištirps, „Krambambuli“ galima patiekti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladinė kava

Šokoladinė kava

2 puodeliai
Sudedamosios dalys

300 ml šiltos kavos
2 šaukštai kakavos
2 gabalėliai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
300 ml šilto pieno
plaktos grietinėlės
1/4 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto kardamono


Sumaišykite kakavą ir cukranendrių cukrų. Įpilkite šiek tiek šilto pieno ir maišykite, kol ištirps cukrus. Supilkite likusį pieną. Gautą šokoladą sukrėskite į puodelius.

Supilkite į kiekvieną puodelį po 150 ml šiltos kavos, ant viršaus užpilkite plaktą grietinėlę, užbarstykite cinamoną ir kardamoną. Iš karto patiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Nusileidimas rogėmis

Nusileidimas rogėmis

6 puodeliai
Sudedamosios dalys

120 g juodojo šokolado, turinčio 70% kakavos
1 litrą stiprios karštos kavos
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 žiupsneliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
300 ml pieno
200 ml plaktos grietinėlės


Dubenėlyje virš karšto vandens indo ištirpinkite šokoladą. Suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir supilkite kavą - išmaišykite. Supilkite pieną. Elektriniu plakikliu suplakite masę iki purumo ir supilstykite į puodelius. Išplakite grietinėlę ir uždėkite ant gėrimų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Orange au lait

Orange au lait

6 dideli puodeliai
Sudedamosios dalys

150 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 sultingi apelsinai
1 litras pusriebio pieno
300 ml stiprios kavos (geriausiai tinka espresso)

Papuošimui
Apelsino žievelė


Prikaistuvyje cukraus miltelius sumaišykite su apelsinų sultimis. Supilkite pieną ir kaitinkite, tačiau žiūrėkite, kad neužvirtų. Paruoškite kavą. Į kiekvieną puoduką supilkite 2 dalis pieno su apelsinų sultimis ir 1 dalį kavos. Jei norite, papuoškite apelsino žievele.

Receptą sukūrė

Dansukker