Egzotiški desertai

Organizmui būtų ne pro šalį gauti daugiau vitamino C. Be to, būtent šiuo laikotarpiu dauguma egzotiškų vaisių būna geriausi. Iš šių nuostabių vaisių galima pasigaminti išties gardžių spalvingų desertų, dėl kurių malonumą patirs visas Jūsų organizmas.


Karameliniai ananasai

Karameliniai ananasai

4 asm.

Sudedamosios dalys

1 ananasas
5 šaukštai „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukštas sviesto
1 žalioji citrina – sultys ir tarkuota žievelė
Šviežiai malti juodieji pipirai


Nupjaukite ananaso viršūnę ir apačią, nulupkite žievę. Supjaustykite jį skiltelėmis. Galima išpjauti ir šerdį. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviestą. Sviestui ištirpus, įberkite cukrų. Sudėkite ananaso skilteles, supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotą žievelę. Kepkite ananasą maždaug 2-3 min. Iš abiejų pusių. Karamelinės ananaso skiltelės patiekiamos šiltos su vaniliniais ledais ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.


Atogrąžų vaisių salotos

Atogrąžų vaisių salotos

6–8 porcijos

Sudedamosios dalys

1 ananasas
2 bananai
1 mangas
1 gvajava arba konservuotų gvajavų indelis

Užpilas
100 ml tiršto kokosų pieno
75 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo arba šviesiojo sirupo

Papuošti
stambių kokosų dribsnių
1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono


Nulupkite vaisius, supjaustykite griežinėliais ir gabaliukais. Visus vaisius išskyrus vieną bananą sumaišykite inde. Banano gabaliukus, kokosų pieną ir cukraus sirupą suplakite maišytuvu į vientisą užpilą. Užpilkite užpilą ant vaisių ir pabarstykite cinamonu. Tada pabarstykite kokosų drožlėmis.


Egzotinė vaisių sriuba

Egzotinė vaisių sriuba

4 porcijos

Sudedamosios dalys

400 ml atogrąžų vaisių sulčių
200 ml baltojo vyno
1 valg. šaukšt. bulvių krakmolo
50 ml vandens
2–3 valg. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Papuošti
šviežių ananasų ar melionų
šviežių persikų ar nektarinų


Užvirinkite sultis ir vyną. Įberkite bulvių krakmolą į vandenį, sumaišykite ir įpilkite į sultis su vynu. Palikite atvėsti. Pagardinkite cukrumi.

Sudėkite kubeliais supjaustytus ananasus ar melionus, persikus ar nektarinus į dailų indą. Ant viršaus pilkite sriubą.


Tropiniai vitaminai

Tropiniai vitaminai

4 didelės stiklinės

Sudedamosios dalys

2-3 valgomieji šaukštai „Dansukker” cukraus miltelių
dvi 2 1/2 cm storio ananaso riekės be šerdies
1 mangas
1 bananas
1 papaja
200- 300 g šaldytų arba šviežių uogų
1 rojaus vaisius
600 ml apelsinų sulčių
1/2 arb. šaukšt. „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile


Nulupkite vaisius ir išimkite jų sėklas. Supjaustykite gabaliukais. Išimkite papajos vaisiaus kauliukus su šaukšteliu. Visus produktus išplakite elektriniu plaktuvu. Galite nukošti mišinį, kad pasišalintų visi vaisių kauliukai ir siūlai. Įdėkite 3-4 kubelius ledo, jei naudojate nešaldytas uogas.

Galite maišyti visokius vaisius pagal skonį, tačiau atkreipkite dėmesį, kad bananai sušvelnina skonį. Taigi dažniausiai užtenka vieno banano. Galite pasigaminti paprastesnį variantą be rojaus vaisiaus ir papajos.


Bananų desertas

Bananų desertas

4 porcijos

Sudedamosios dalys

50 ml lazdynų riešutų
150 ml plaktos grietinėlės
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ cukraus miltelių
4 maži bananai
100 ml migdolų ir pieninio šokolado saldainiukų
4 valgomieji šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo


Pakepinkite lazdynų riešutus ant sausos keptuvės. Patrinkite juos rankšluosčiu, kad pašalintumėte rudas odeles. Riešutus susmulkinkite – puselėmis ar dideliais gabaliukais. Grietinėlę su cukraus milteliais plakite, kol gausite tirštas putas. Nulupkite bananus ir supjaustykite juos perpus išilgai. Sudėkite juos į keturias lėkštes. Ant kiekvieno banano gabaliuko uždėkite ar iššvirkškite truputį grietinėlės. Pabarstykite riešutais ir saldainiukais. Ant viršaus sukamaisiais judesiais užpilkite auksaspalvį cukraus sirupą.


Jogurtinis desertas

Jogurtinis desertas

4 asmenims

Sudedamosios dalys

1 prinokęs mangas
2 šaukštai „Dansukker” šviesiojo sirupo
200 ml turkiško jogurto
1 šaukštas „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile


Nuluptą bei supjaustytą mangą suberkite į elektrinį plaktuvą ir išplakite su šviesiuoju cukraus sirupu. Sumaišykite turkišką jogurtą su vaniliniu cukrumi. Sluoksniais paskirstykite mango mišinį ir jogurtą. Patiekite iš karto.