Desertai su želės cukrumi „Multi“

Naudodami želės cukrų „Multi“ be vargo pagaminsite įvairius desertus – putėsius, pudingus, želės ir grietinėlės desertą (it. Panna cotta). Želės cukraus „Multi“ sudėtyje yra augalinės kilmės tirštiklių (karagenino ir saldžiųjų ceratonijų dervos). Jį galima naudoti daugeliu atveju, kai paprastai naudojate augalinės kilmės želatiną. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų gardžių desertų receptų!


Gaivusis desertas

Gaivusis desertas

4 asmenims
Sudedamosios dalys

200 g gervuogių
50 ml  „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
150 ml tirštos (separuotos) grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
8 šaukštai kiaušinių likerio

Papuošimui
4 gervuogės


Nuplaukite gervuoges. Sutrinkite. Užvirinkite uogas su želės cukrumi „Multi“. Grietinėlę išplakite su želės cukrumi „Multi“ ir vaniliniu cukrumi. Į kiekvieną stiklinę įpilkite po 2 šaukštus kiaušinių likerio. Suberkite pakaitintas uogas. Padalinkite grietinėlę. Papuoškite gervuogėmis. Patiekite kuo greičiau. Taip pat galima naudoti ir kitas uogas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Avietiniai sūrio pyragaičiai

Avietiniai sūrio pyragaičiai

4 porcijos
Sudedamosios dalys

100 g trupininių sausainių, sutrintų į miltelius
40 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
5 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
25 g kapotų riešutų
75 ml lydyto sviesto arba margarino

Įdarui
300 ml grietinėlės
50 ml tropinių vaisių nektaro
100 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
100 g varškės

Puošti
200 g aviečių
200 ml vandens
1 šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių
100 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“


Sumaišykite produktus, skirtus pyragaičių pagrindui ir prispausdami dėkite masę į atskiras formeles. Laikykite šaldytuve, kol sustings.

Puode sumaišykite grietinėlę, nektarą bei želės cukrų „Multi“ ir pavirkite pusę minutės. Palikite šiek tiek atvėsti, tada įmaišykite į varškę. Įdarą tolygiai paskirstykite formelėse ir statykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Puode sumaišykite vandenį, citrinos sultis bei želės cukrų „Multi“ ir pavirkite pusę minutės. Pastatykite į šalį, kad šiek tiek atvėstų. Formelėse ant įdaro sudėliokite avietes. Ant viršaus užpilkite atvėsusią želę. Laikykite šaldytuve, kol sustings. Avietes galite pakeisti braškėmis arba šilauogėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

„Panna cotta“ šokoladinis pyragaitis su baziliku

„Panna cotta“ šokoladinis pyragaitis su baziliku

6 asmenims
Sudedamosios dalys

Sudėtis
2 kiaušiniai
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 ml miltų
1,5 šaukšto kakavos miltelių
1 šaukštelis kepimo miltelių

„Panna cotta“
500 ml tirštos (separuotos) grietinėlės
100 ml smulkiai supjaustyto baziliko
100 ml „Dansukker“ želės cukraus „Multi“

Papuošti
2 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
šviežių aviečių
„Dansukker“ cukraus miltelių


Išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, kakavos ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Tešlą išpilkite ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos. Kepkite 250 °C orkaitėje apie 5 minutes. Palikite atvėsti. Su indeliais, į kuriuos pilsite „Panna cotta“, iškirskite 6 paplotėlius. Sumaišykite želės cukrų „Multi“, grietinėlę ir bazilikus. Užvirkite ir pakaitinkite maždaug pusę minutės. Supilstykite į 6 indelius ir palikite sustingti. Ant paplotėlių sudėkite „Panna cotta“ ir apipilkite cukraus sirupu. Papuoškite uogomis ir apibarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Aviečių desertas

Aviečių desertas

4 asmenims
Sudedamosios dalys

2 šaukštai sviesto arba margarino
200 ml avižų
50 ml „Dansukker“ cukraus „Demerara“
400-600 ml aviečių
500 ml grietinės
50 ml „Dansukker“ želės cukraus „Multi“


Į keptuvę įdėkite sviesto arba margarino. Suberkite avižas ir cukrų „Demerara“. Skrudinkite, kol avižos įgaus auksinę spalvą. Nuplaukite avietes. Išplakite grietinę su želės cukrumi „Multi“. Gautą masę supilkite į 4 stiklines. Suberkite uogas. Paskirstykite apkeptas avižas. Patiekite kuo greičiau.

Receptą sukūrė

Dansukker

Grietinėlės desertas „Panna cotta“ su braškių sirupu

Grietinėlės desertas „Panna cotta“ su braškių sirupu

4 porcijos
Sudedamosios dalys

500 ml grietinėlės
100 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
15 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Sirupui
250 g braškių
300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
10 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių


Puode sumaišykite grietinėlę, želės cukrų „Multi“ bei vanilinį cukrų. Užvirę mišinį pavirkite pusę minutės. Supilstykite į nedidelius indelius arba stiklines. Pastatykite į šaldytuvą. Braškes nuplaukite, nuskabykite ir perpjaukite pusiau. Puode sumaišykite braškes, šviesųjį sirupą, cukraus miltelius bei citrinų sultis ir pavirinkite 3-4 minutes. Palikite atvėsti. Nukoškite. Išverskite „Panna cotta“ desertus ant nedidelių desertinių lėkštelių. Apšlakstykite nedideliu braškių sirupo kiekiu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Gaivus pyragas

Gaivus pyragas

8-10 asmenų
Sudedamosios dalys

Pagrindui
15 sausainių
75 g sviesto arba margarino

Kremui
400 ml grietinėlės
100 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“

Uogų arba vaisių užpilui
250 g šviežių arba šaldytų uogų, vaisių
400 ml uogų arba vaisių sulčių
200 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“


Į ištirpintus riebalus supilkite sutrupintus sausainius. Masę suspauskite skardoje taip, kad būtų padengtas skardos pagrindas.

Puode sumaišykite grietinėlę su želės cukrumi „Multi“ ir pavirkite pusę minutės. Leiskite šiek tiek atvėsti ir supilkite ant pagrindo masės. Atvėsinkite.

Ant pyrago sudėkite uogas arba vaisius. Puode sumaišykite uogų arba vaisių sultis su želės cukrumi „Multi“ ir pavirkite pusę minutės. Atvėsinkite ir gauta mase apipilkite uogas ar vaisius. Palikite sustingti. Pyragą laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker