Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui. Be to, juos paprasta derinti su įvairiausiais priedais. Pavyzdžiui, pabandykite pašlakstyti juos „Dansukker“ šviesiuoju sirupu.

Patarimai

Kai kepsite blynus, į įkaitusį sviestą keptuvėje įberkite truputį cukraus. Blynai išeis gardesni, su lengvu karamelės prieskoniu.


Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

4 porcijos

Sudedamosios dalys

3 kiaušiniai
200 ml pieno
150 ml kvietinių miltų
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml bet kokio riebumo grietinėlės

Kompotas
4 obuoliai
100 ml vandens
50 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
200 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 ml malto kardamono

Papuošti
100 ml grūstų graikinių riešutų
1 šaukštas „Dansukker“ perlinio cukraus

Citrinų skonio grietinėlė
150 ml plaktos grietinėlės
1/4 citrinos sulčių ir žievelė
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ cukraus miltelių

sviestas arba margarinas kepimui


Paruoškite grietinėlę. Išplakite grietinėlę iki standžių putų. Pridėkite citrinos sultis, žievelę ir cukraus miltelius. Kol patieksite, laikykite šaldytuve. Lengvai suplakite kiaušinius ir pieną. Pridėkite kvietinius miltus, druską ir vanilės cukrų, gerai išmaišykite. Įpilkite grietinėlę ir palikite 10 minučių. Kompotui nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Puode sumaišykite obuolių gabaliukus, vandenį, citrinų sultis ir cukrų, pavirkite, kol obuoliai suminkštės. Pridėkite vanilinį cukrų ir kardamoną. Grūstus riešutus sumaišykite su perliniu cukrumi.

Kepkite plonus blynus, sudėkite juos ant lėkštučių ir apibarstykite blynus trupučiu grūstų riešutų.


Braškių ir aviečių uogienė iš šaldytų uogų

Braškių ir aviečių uogienė iš šaldytų uogų

Sudedamosios dalys

300 g šaldytų braškių
200 g šaldytų aviečių
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
300 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms


Atitirpinkite uogas. Puode sumaišykite uogas su abiejų rūšių cukrumi ir virkite apie 5 minutes. Kruopščiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsiai.


Lietinių pyragas

Lietinių pyragas

4-6 porcijos

Sudedamosios dalys

Tešla
300 ml kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
600 ml pieno
3 kiaušiniai
sviesto arba margarino kepimui

Įdaras ir papuošimas
apytiksliai 500 g uogų, pasirinktos uogienės
maždaug 300 ml plaktos grietinėlės
cukraus miltelių


Sausuosius produktus sumaišykite dubenyje. Supilkite pusę pieno ir maišykite, kol masė bus vientisa. Įmuškite kiaušinius, supilkite likusį pieną ir gerai išplakite. Pakaitinkite lietiniams kepti skirtą arba įprastą keptuvę. Įdėkite gabalėlį sviesto arba margarino. Įpilkite tešlos ir kepkite. Papuošimui atrinkite gražiausias uogas. Lietinius pertepkite uogiene, uogomis ir plakta grietinėle. Papuoškite uogomis ir pabarstykite cukraus milteliais.


Braškių uogienė iš šaldytų uogų

Braškių uogienė iš šaldytų uogų

Sudedamosios dalys

500 g šaldytų žemuogių
1 apelsino sultys
500 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms


Atitirpinkite uogas. Sutarkuokite ar supjaustykite gabaliukais. Sumaišykite puode visas sudedamąsias dalis ir pavirinkite 3–5 minutes. Kruopščiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsiai.


Blynų tortas su bananų įdaru

Blynų tortas su bananų įdaru

4 porcijos

Sudedamosios dalys

300 ml plaktos grietinėlės
3 kiaušiniai, atskirkite baltymus ir trynius
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1/4 žiupsnelio druskos

1 įdarui
200 g lazdynų riešutų
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
100 ml grietinėlės

2 įdarui
300 ml plaktos grietinėlės
200 ml varškės
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2–3 bananai

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių
braškių

sviestas arba margarinas kepimui


Atskirai suplakite grietinėlę ir kiaušinių baltymus. Supilkite į grietinėlę trynius. Sumaišykite miltus, druską, vanilinį cukrų ir įdėkite į grietinėlę. Supilkite kiaušinių baltymus.

Smulkiai sumalkite ar sugrūskite riešutus. Sumaišykite riešutus, cukraus miltelius ir grietinėlę iki vientisos masės.

Įdarui skirtą grietinėlę su cukraus milteliais suplakite į tirštas putas. Įmaišykite varškę.

Iškepkite blynus suteptoje keptuvėje. Palikite truputį atvėsti. Supjaustykite bananus. Pirma patepkite blynus riešutų įdaru, tada sudėkite bananų griežinėlius, paskiau dėkite grietinėlės įdarą. Dėkite blynus vieną ant kito. Ant viršutinio blyno įdaro nedėkite. Tortą pabarstykite cukraus milteliais ir papuoškite braškėmis.


Aviečių ir kokosų uogienė iš šaldytų uogų

Aviečių ir kokosų uogienė iš šaldytų uogų

Sudedamosios dalys

300 g šaldytų aviečių
200 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 šaukštas kokosų drožlių
1 šaukštas kokosų likerio (nebūtinai)


Atitirpinkite uogas. Puode sumaišykite uogas bei cukrų uogienėms ir virkite 2–3 minutes. Pridėkite kokosų drožles ir (jei pageidaujate) likerį. Kruopščiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsiai.