Sirupas

Sirupas

Sirupas (cukraus sirupas) yra šalutinis baltojo cukraus gamybos iš runkelių ar cukranendrių cukraus rafinavimo fabrike produktas. Sirupas yra tąsus tirpalas, kuriame dalis cukraus skyla į gliukozę ir fruktozę. Dėl šio skirtingų cukraus tipų derinio išvengiama susikristalizavimo, o laikymo terminas yra ilgas dėl itin didelės cukraus koncentracijos (apie 80 proc.) 

Gaminami įvairiausių spalvų ir skonių sirupai. Spalvą ir skonį suteikia nedideli mineralinių druskų ir kitų medžiagų kiekiai, kurių natūraliai yra žaliavinėse medžiagose. Kiekvienas sirupo tipas pritaikomas specifinei naudojimo paskirčiai. Sirupus ypač tinka naudoti kaip kepinių sudedamąją dalį, taip pat gaminant saldumynus.

Auksaspalvis sirupas

Lengvo karamelės skonio sirupas, naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui. Kepiniai, iškepti naudojant sirupą, yra drėgnesni ir ilgiau išlieka švieži, padažai tirštesni.

Šviesusis sirupas

Neutralaus skonio produktas, be jokių priedų. Naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Šviesusis sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui, pagerina kepinių skonį ir fermentavimo procesą. Naudojant Šviesųjį sirupą kepiniai ilgiau išlieka drėgni ir švieži, o padažai būna tirštesni.