Cukrus – daugiau nei saldiklis

Cukrus yra visiškai natūralus produktas, natūraliai egzistuojantis visuose augaluose. Cukrus labai pakeičia maisto skonį, bet jis yra ne tik saldiklis; jis taip pat gali būti naudojamas kitiems skoniams suderinti ir sustiprinti. Šiandien yra daug cukraus rūšių, kurios gali būti naudojamos nesuskaičiuojamoje daugybėje maisto gaminių.

Be saldumo ir energijos, cukrus daugeliui maisto gaminių taip pat suteikia tūrio ir tekstūros. Cukrus taip pat turi konservuojamųjų ir drėgmę išlaikančių savybių, pavyzdžiui, marmelade ir duonoje. Jis išskiria vaisių skonį gėrimuose ir džemuose bei padeda išlaikyti džemų ir marmeladų spalvą.

Kepant duoną cukrus ir sirupas kildina mieles, kepiniai įgauna patrauklų rudą paviršių ir sustiprėja malonus jų aromatas. Cukrus naudojamas siekiant sumažinti ledų sušalimą, kad juos būtų galima valgyti iškart išėmus iš šaldiklio.